2013-04-03 21:44:03
Φωτογραφία για Aχαΐα: Νέα αεροπορική εταιρεία για πτήσεις από Ρωσία προς Άραξο
Οι τουριστικοί προορισμοί της χώρας μας προσδοκούν φέτος σημαντικά οφέλη από τη ρωσική αγορά, καθώς ο αριθμός των Ρώσων που θα επισκεφθεί τη χώρα μας αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο. O Tουριστικός Οργανισμός Μouzenidis Τravel που συνεργάζεται με 1.000 ξενοδοχειακές μονάδες στη χώρα μας προανήγγειλε σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στη Μόσχα τη δημιουργία νέας αεροπορικής εταιρείας με την επωνυμία Ellin Air.

Σύμφωνα με τους ειδικούς στην ρωσική αγορά η ζήτηση για διακοπές στη χώρα μας καταγράφει αύξηση κατά 20%, ποσοστό το οποίο επιβεβαιώνεται και από τις προκρατήσεις των τουριστικών πακέτων του Οργανισμού. Μέσα στην επόμενη τριετία στόχος της Μοuzenidis είναι να διακινεί από τη Ρωσία και άλλες ανατολικές αγορές προς τη χώρα μας μεταξύ 850.000 και 1 εκατ. τουρίστες. Το 2013 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιεί περισσότερες από 100 πτήσεις την εβδομάδα από 35 πόλεις της Ρωσίας προς 6 ελληνικούς προορισμούς (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αραξο, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Ζάκυνθο). Με την Εllin Air η Μοuzenidis αναφέρει ότι έχει στόχο να αναπτύξει περαιτέρω αποκλειστικές συνέργειες ξενοδοχείων ανά γεωγραφική θέση αλλά και απευθείας πτήσεις της από νέες περιοχές της Ρωσίας.


Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Μόσχα κ. Ιωάννης Πλώτας ανέφερε ότι για το 2012 αυξήθηκε κατά 30% ο αριθμός των θεωρήσεων και κατά 90% ο αριθμός των θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων, ενώ εκτίμησε επικαλούμενος και τα στοιχεία της Mouzenidis ότι για φέτος προβλέπεται αύξηση των θεωρήσεων σε ποσοστό 20% έως 30%. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ήδη, τον Ιανουάριο οι αφίξεις από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 38% (3.700 τουρίστες) σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και οι εισπράξεις κατά 74,4% (3,5 εκατ. ευρώ).

Στο μεταξύ στην πρόσφατη έκθεση τουρισμού της Μόσχας τη ΜΙΤΤ συμμετείχε από κοινού η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων και η Ενωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού. Τα στελέχη της Εταιρείας και της Ενωσης διαπίστωσαν ότι η Αθήνα εντάσσεται πλέον ως προορισμός στο πρόγραμμα τουριστικών οργανισμών, δημιουργώντας νέες προοπτικές για αύξηση των Ρώσων στην πρωτεύουσα. Σύμφωνα με παράγοντες της τουριστικής αγοράς για πρώτη φορά διαπιστώνεται ενδιαφέρον για την πόλη και ως προορισμού διοργάνωσης ταξιδιών κινήτρων και εταιρικών συναντήσεων. Η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου κ. Χριστίνα Τετράδη αναφέρει ότι στη Ζάκυνθο αυτή τη σεζόν θα σημειωθεί αύξηση της κίνησης άνω του 100% από τη Ρωσία, καθώς οι απευθείας πτήσεις αυξάνονται σε 16 κάθε εβδομάδα. Από φέτος τονίζει ότι μεγάλοι Τουριστικοί Οργανισμοί όπως το Μouzenidis Travel και το Beleon αρχίζουν τη συνεργασία τους με τη Ζάκυνθο ενώ ήδη υφιστάμενοι όπως Solvex, Natalie και Labirint αυξάνουν τις πτήσεις τους. Από τη Ρωσία, τη βαλκανική χερσόνησο και άλλες αγορές της Ευρώπης η αύξηση των προκρατήσεων στα καταλύματα του τρίτου ποδιού της Χαλκιδικής ξεπερνάει το 90% και σε πολλές περιπτώσεις κυμαίνεται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα σύμφωνα με στοιχεία τουριστικών γραφείων που επικαλείται ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Αθω.

Πηγή: kathimerini
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ