2013-04-03 21:17:07
Φωτογραφία για Τράπεζα «τράβηξε» τα 75 ευρώ ηλικιωμένου ζευγαριού!
Σε σήριαλ με πρωταγωνιστές δύο οικογένειες, μετατράπηκε στο Ηράκλειο, ο διακανονισμός αποπληρωμής δανείων σε τράπεζα.

Η ιστορία ξεκινά όταν ένα ζευγάρι αποφασίζει να πάρει δάνειο το οποίο αργότερα, λόγω των ατυχών οικονομικών συγκυριών, δυσκολεύεται να αποπληρώσει. Οι διακανονισμοί με την τράπεζα δεν οδηγούν σε κάποια συμβιβαστική λύση, με αποτέλεσμα η υπόθεση να πάρει το δρόμο των δικαστηρίων, καθώς εντάσσεται στο νόμο «Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Στο επόμενο επεισόδιο ωστόσο, η ιστορία παίρνει διαφορετική τροπή, με την τράπεζα να «τραβάει» τις καταθέσεις ύψους 1.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό των ηλικιωμένων γονιών της οφειλέτριας , στον οποίο η ίδια ήταν συνδικαιούχος.

Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, καθώς την ίδια «τύχη» έχει και δεύτερος τραπεζικός λογαριασμός των ηλικιωμένων, στον οποίο συνδικαιούχος αυτή τη φορά είναι ο αδελφός και εγγυητής της δανειολήπτριας.


Η Τράπεζα φέρεται να «αδειάζει» τον λογαριασμό ύψους 75 ευρώ, του ηλικιωμένου ζεύγους.

Οι οφειλέτες από την πλευρά τους εξετάζουν από νομικής πλευράς τους όρους του συμβολαίου επιμένοντας πως πρόκειται για προκλητική παραβίαση τους έχοντας μάλιστα στραφεί στην ένωση καταναλωτών. Το νομικό τμήμα της Εμπορικής τράπεζας-εκεί είναι ο επίμαχος λογαριασμός- από την πλευρά του ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει ουδεμία παραβίαση.

Σημειώνεται πως οι οφειλέτες είναι αντιμέτωποι και με την σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας από το 2010.

Πηγή: cretalive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ