2013-04-03 20:54:04
Φωτογραφία για Πολύνεκρη επίθεση Ταλιμπάν σε δικαστήριο στο Αφγανιστάν
Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 91 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας, την οποία ακολούθησε επίθεση ενόπλων, σε δικαστήριο... της πόλης Φάραχ, στο δυτικό Αφγανιστάν.

Η πλειοψηφία των θυμάτων της επίθεσης είναι πολίτες οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα εντός του κτηρίου. Συγκεκριμένα, μεταξύ των 44 θυμάτων, 34 είναι άμαχοι, ενώ 10 είναι μέλη των αφγανικών σωμάτων ασφαλείας, σύμφωνα με τον Νατζίμπ Ντανίς, εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μαχητές οι οποίοι υποδύονταν τους στρατιώτες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να απελευθερώσουν κρατούμενους ως υπόπτους για συμμετοχή στο κίνημα των Ταλιμπάν, σύμφωνα με τις αφγανικές αρχές.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, σε μία περιοχή με στρατηγική σημασία, όπου μεταξύ άλλων βρίσκονται και τα σύνορα με το Ιράν.

Η επίθεση άρχισε στις 9 το πρωί (τοπική ώρα), όταν έξι άνδρες, φορώντας γιλέκα με εκρηκτικά για αυτοανατίναξη, εισήλθαν στο κέντρο της πόλης Φάραχ σε στρατιωτικά αυτοκίνητα, γεγονός που τους επέτρεψε να παρακάμψουν τα σημεία ελέγχου, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ο τοπικός αστυνομικός διευθυντής.


Δύο εξ αυτών ανατινάχθηκαν εντός του οχήματός τους, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις κινήθηκαν ένοπλοι προς το κτήριο των δικαστηρίων.

Από τα πυρά των φρουρών, ένας εκ των ενόπλων έπεσε νεκρός, ενώ οι άλλοι τρεις κατέφυγαν σε κοντινά κτήρια και επιδόθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Στόχος της επίθεσης ήταν η απελευθέρωση 15 Ταλιμπάν των οποίων η δική ήταν προγραμματισμένη την ώρα της επίθεσης.

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι όλοι οι κρατούμενοι βρίσκονται ακόμη στα χέρια της, ωστόσο ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Κάρι Γιουσούφ Αχμάντι δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι όλοι οι κρατούμενοι «απελευθερώθηκαν» κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αρχές ασφαλείας και Ταλιμπάν έκαναν αμφότεροι χρήση οπλοπολυβόλων και χειροβομβίδων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ