2013-04-03 06:30:05
Φωτογραφία για Σοκ στο γαλλικό ποδόσφαιρο από τον φόρο εισοδήματος 75%
Σε επιβεβαίωση της επιβολής φορολογίας 75% στα εισοδήματα άνω του 1.000.000 ευρώ προχώρησε το... γαλλικό πρωθυπουργικό γραφείο του Ζαν Μαρκ Ερό με σχετική ανακοίνωση την Τρίτη (02/04).

Το μέτρο, το οποίο αποτέλεσε προεκλογική εξαγγελία του προέδρου της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, αφορά και τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Μέχρι τώρα, υπήρχε φορολογία 49% σε εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ.

"Ο νέος φόρος θα κοστίσει στις ομάδες της Ligue 1 περίπου 82.000.000 ευρώ. Με αυτά τα παρανοϊκά εργατικά κόστη, η Γαλλία θα χάσει τους καλύτερους παίκτες, οι σύλλογοί μας θα δουν την ανταγωνιστικότητά τους στην Ευρώπη να μειώνεται και η κυβέρνηση θα χάσει τους καλύτερους φορολογούμενούς της", αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής λίγκας.

Η πρωτοπόρος τη Ligue 1, Παρί Σεν Ζερμέν, είναι ο σύλλογος που θα πληγεί περισσότερο από τον καθένα από το νέο μέτρο, αφού σύμφωνα με το περιοδικό "France Football" διαθέτει 12 μέλη που αμείβονται με ποσά άνω του φορολογικού ορίου, μεταξύ αυτών ο φετινός αρχισκόρερ Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (14.500.000 ευρώ) και ο προπονητής Κάρλο Αντσελότι (12.000.000 ευρώ).


Σε αυτήν την κατηγορία δεν εμπίπτει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, βάσει του 5μηνου συμβολαίου που έχει υπογράψει και του οποίου ο προβλεπόμενος μισθός καταλήγει σε παιδικό ίδρυμα, αν και το συνολικό ετήσιο εισόδομά του ανέρχεται σε 36.000.000 ευρώ (εκ των οποίων μόνο το 5% προέρχεται από την Παρί).

Η δικαστική διαμάχη

Το μέτρο της φορολογίας των πλουσίων υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχημένης προεκλογικής εκστρατείας του Ολάντ το 2012, ωστόσο στην πρώτη προσπάθεια να το περάσει ως σχέδιο νόμου, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, βρήκε την αντίθετη γνώμη του συνταγματικού δικαστηρίου, διότι θα επιβάρυνε τους φορολογούμενους πολίτες και όχι τις επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα μετέφερε το νόμο για το 2014, ωστόσο το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο διεμήνυσε ότι οποιαδήποτε φορολογία φυσικού προσώπου άνω του 66% θα θεωρείτο δήμευση.

Σε τηλεοπτική εμφάνιση την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ολάντ ανακοίνωσε την επιστροφή του φορολογικού μέτρου, τονίζοντας ότι το ποσοστό παραμένει ίδιο, αλλά ο οφειλέτης θα είναι η επιχείρηση και όχι ο φορολογούμενος, ώστε να παρακαμφθούν οι δικαστικές ενστάσεις. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ