2013-04-02 22:47:03
Φωτογραφία για Στο 1,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Γερμανία
Ο ετήσιος ρυθμός του πληθωρισμού στη Γερμανία μειώθηκε, όπως προέβλεπαν αναλυτές, διατηρούμενος κάτω από το ποσοστό-στόχο που έχει ορίσει... η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για την σταθερότητα των τιμών για τρίτο συναπτό μήνα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά επίσημα δεδομένα τα οποία δόθηκαν στην δημοσιότητα σήμερα.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,4% τον Μάρτιο, καταγράφοντας την μικρότερη αύξησή του από τον Δεκέμβριο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας. Ο στόχος της ΕΚΤ είναι ο πληθωρισμός να βρίσκεται λίγο κάτω από το 2% στην ευρωζώνη ως σύνολο.

Η αύξηση των τιμών ήταν ελαφρά μειωμένη σε σχέση με τον ετήσιο ρυθμό του Φεβρουαρίου (+1,5%) και στο επίπεδο που προέβλεπαν 29 αναλυτές οι οποίοι ερωτήθηκαν σχετικά από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Μάρτιο από 0,6% τον Φεβρουάριο. Η αύξηση ήταν ελαφρά μεγαλύτερη από την πρόβλεψη των οικονομολόγων (+0,4%).

Ο εναρμονισμένος, για τη σύγκριση με τους αντίστοιχους στις άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείκτης τιμών καταναλωτή εμφανίστηκε να αυξάνεται σε μηνιαίο ρυθμό κατά 0,4% και σε ετήσιο κατά 1,8%.

Τα οριστικά δεδομένα για τον πληθωρισμό στη Γερμανία τον Μάρτιο αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα την 11η Απριλίου, σύμφωνα με την υπηρεσία.
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ