2013-04-02 18:16:19
Φωτογραφία για Τα 10 πιο δηλητηριώδη ζώα στον κόσμο
Δεν είναι μονάχα η υπέρμετρη σωματική δύναμη ,τα κοφτερά δόντια ή νύχια που μπορούν να κάνουν ένα ζώο “φονική μηχανή”.

Χιλιάδες ζώα έχουν αναπτύξει δηλητήρια ώστε να διευκολύνονται στο κυνήγι της τροφής τους ή να προστατεύονται από  πιθανούς θηρευτές!

Παρακάτω παρατίθενται η λίστα των 10 ζώων με τα πιο φονικά δηλητήρια!

1. Box Jellyfish

Όχι μια απλή τσούχτρα αλλά η πιο δηλητηριώδης!Το δηλητήριό της επιτίθεται  στην καρδιά ,στο νευρικό σύστημα και το δέρμα!

Τα περισσότερα θύματά της παθαίνουν σοκ και δεν προλαβαίνουν να βγουν καν από το νερό πεθαίνοντας είτε από πνιγμό ή από καρδιακή ανεπάρκεια! Οι επιζώντες υποφέρουν από φρικτούς πόνους για αρκετές εβδομάδες!

 

2. King Cobra

Πρόκειται για το μεγαλύτερο δηλητηριώδες φίδι στον κόσμο φτάνοντας τα 5 μέτρα σε μήκος και ένα μόνο δάγκωμα του μπορεί να σκοτώσει 20 ανθρώπους!


3. Marbled Cone Snail

Φαινομενικά είναι ένα άκακο κοχύλι κι όμως μια σταγόνα από το δηλητήριο του είναι αρκετή για τον θάνατο άνω των 20 ανθρώπων! Ωστόσο 30 είναι οι καταγεγραμμένοι συνολικά!

4. Blue-Ringed Octopus

Είναι ένα πάρα πολύ μικρό χταπόδι.Το τσίμπημά του δεν προκαλεί πόνο και φαίνεται άκακο όμως δεν υπάρχει γυρισμός.Το δηλητήριό του δεν έχει αντίδοτο και κουβαλάει αρκετό για πάνω από 25 άτομα!

 

5. Death Stalker Scorpion

Το φονικό κεντρί του περιέχει ένα μείγμα νευροτοξινών ευτυχώς όχι σε μεγάλη ποσότητα πράγμα που αφήνει περιθώρια επιβίωσης από το τσίμπημά του αν παρασχεθεί άμεσα ιατρική βοήθεια.

 6. Stonefish

Σίγουρα όχι όμορφο αλλά το πιο δηλητηριώδες ψάρι ,ικανό να σκοτώσει άνθρωπο εντός 2 ωρών!

7. The Brazilian wandering spider

Κατά το βιβλίο των ρεκόρ Guiness 2007 η πιο δηλητηριώδης αράχνη!Μόνο 0,006 mg δηλητηρίου είναι ικανά να σκοτώσουν έναν αρουραίο όμως στον άνθρωπο δεν επιφέρει θάνατο αλλά μονάχα πόνο.

Στους άνδρες κατά περίεργο τρόπο προκαλεί ,εκτός από έντονο πόνο, στύση που μπορεί να διαρκέσει για πολλές ώρες. 
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ