2013-04-02 17:41:06
Φωτογραφία για Τα ενδιαφέροντα των συναδέρφων...
Ευρισκόμενοι σε συνεχή, καθημερινή επαφή με συναδέλφους από όλη την Ελλάδα, ανακαλύπτουμε, ότι οι Περιφερειακές Ενώσεις, πάντα σε συνεργασία με τον ΣΥΣΜΕΔ, προβάλουμε σιγά - σιγά θέματα που ενοχλούν και ταλανίζουν την καθημερινότητα τους.

Αντιλαμβανόμαστε ότι, ακόμα, δεν έχουμε καλύψει το σύνολο, των προβληματισμών - πως θα ήταν δυνατόν άλλωστε;

Το σίγουρο είναι ότι το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για το υπ' αριθμ 5/2013 έγγραφό μας, το οποίο δημοσιεύτηκε στο μπλόγκ μας και αναδημοσιεύτηκε σε φιλική ιστοσελίδα, μας δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι κινούμαστε στην σωστή κατεύθυνση. Για την ακρίβεια, το υπόψιν έγγραφο, αναγνώστηκε πάνω από έξι χιλιάδες φορές, στην φιλική ιστοσελίδα και πάνω από 600 φορές στην δική μας. Είχαμε την χαρά να επικοινωνήσουν μαζί μας πάνω από 100 συνάδερφοι, ζητώντας διευκρινήσεις, ενθαρρύνοντας μας να συνεχίσουμε και να προβάλουμε πλήθος άλλων προβλημάτων και προτάσεων.


Φυσικά, θα ήμασταν υπερφίαλοι, εάν θεωρούσαμε ότι εκφράζουμε το σύνολο των συναδέλφων. Αποδεχόμαστε κάθε αντίθετη άποψη, και εφόσον υποστηρίζεται από επαρκή επιχειρήματα, είμαστε διαθέσιμοι να την προβάλλουμε, χωρίς ίχνος αρνητικής κρίσεως.

Επιστρέφοντας στην επικοινωνία, με τους συναδέλφους, διαπιστώνουμε, ότι κάποια από τα θέματα που τους ταλανίζουν, είναι :

Η συνυπηρέτηση με συζύγους που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (πχ νοσηλευτές, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση κτλ), καθώς και προσμέτρηση της εργασίας συζύγου, όταν δεν δύναται να μετατεθεί (πχ ιδιωτικός υπάλληλος, αυτοαπασχολούμενος), με αριθμό μορίων ώστε να είναι δυνατή η επάνοδος ή η περαιτέρω παραμονή σε συγκεκριμένη φρουρά.Η δυνατότητα στεγάσεως, συναδέρφων με έκτακτα οικονομικά προβλήματα, για αριθμό μηνών σε κενά κτίρια στρατοπέδων ή σε ξενώνες (όπου αυτοί υπάρχουν και είναι κενοί). Στο μέτρο αυτό πιθανόν να δύνανται να περιληφθούν και στελέχη υπό μετάθεση, έως ότου γίνει εφικτό να στεγαστούν σε ενοικιαζόμενο κτίριο το οποίο είναι ικανοί να καλύψουν, δεδομένων των εισοδημάτων τους.Εφαρμογή ενός απλού και κατανοητού συστήματος μεταθέσεων, το οποίο θα εγγυάται, το ελάχιστο αριθμό μετακινήσεων μιας οικογένειας στρατιωτικού, την παραμονή σε πόλη συμφερόντων ή επιθυμίας για τα 3/4 του υπηρεσιακού βίου και θα υπολογίζει με σύστημα βαθμολόγησης (μορίων) όχι μόνο τις ανάγκες του ατόμου, αλλά και τις υπηρεσιακές ανάγκες, ώστε να μην αποτελεί "αόριστη αιτιολόγηση" η φράση για λόγους υπηρεσιακών αναγκών.Η παύση της περιστολής των αποδοχών, με τρόπο ώστε να εξασφαλιστεί το ελάχιστο επίπεδο επιβίωσης καθώς η αξιοπρεπής διαβίωση, για αριθμό συναδέλφων, είναι ήδη ανάμνηση.

Τα παραπάνω θέματα, αποτελούν, ελάχιστο μέρος, και σταχυολογήθηκαν ενδεικτικά.

Αυτό που ελπίζουμε είναι να συνεχίσουν οι συνάδελφοι, να επικοινωνούν με τις Περιφερειακές Ενώσεις, εκφράζοντας προτάσεις και βοηθώντας να κινούμε και να προβάλλουμε προβλήματα, μαζί με πιθανές λύσεις.

Ευχαριστούμε για την ανάγνωση,

για το ΔΣ της Ε.Σ.ΠΕ.ΠΕΛ.

ο πρόεδρος

Ιωάννης Τσιώλης, Λγος(ΕΜ)

6932731711

http://espepel.blogspot.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ