2013-04-02 09:22:06
Φωτογραφία για Μερίδιο του ιατρικού τουρισμού διεκδικεί η Μεσσηνία
Ευρύς διάλογος με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα στη Μεσσηνία, με στόχο... την διεκδίκηση μεριδίου από την πίτα του Ιατρικού Τουρισμού που προωθεί η κυβέρνηση για την Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι σύντομα αναμένεται να θωρακιστεί με νόμο το θέμα του ιατρικού τουρισμού, που θα φέρουν από κοινού το Υπουργείο Υγείας με το Υπουργείο Τουρισμού.

Εν αναμονή αυτών των εξελίξεων, με πρωτοβουλία του νοσοκομείου Καλαμάτας πρόκειται να κατατεθεί μια ολοκληρωμένη και συλλογική πρόταση. Με δηλώσεις του ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος προετοίμασε το έδαφος αναφερόμενος στην μεγάλη σημασία του Ιατρικού Τουρισμού για την περιοχή και τονίζοντας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις, μέσα από τον διάλογο και την συνεργασία να αναπτυχθούν δράσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Όπως τόνισε «Η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού που αποτελεί και στρατηγικό στόχο του Υπουργείου Υγείας αποτελεί και για μας μια μεγάλη πρόκληση που μπορεί αν σχεδιαστεί ορθά και συντονισμένα να επιφέρει πολλαπλά έσοδα και οφέλη για τον Νομό μας.


Το τελευταίο διάστημα μαζί με ομάδα συνεργατών μου εργαζόμαστε καθημερινά, προκειμένου να καταλήξουμε σε μια ολοκληρωμένη και συλλογική πρόταση. Η πρόταση αυτή θα αποτελεί την βάση για ένα ευρύ διάλογο που θα κληθούν να συμμετάσχουν κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς του τόπου μας. Ενδεικτικά αναφέρω τον Ιατρικό Σύλλογο, τα Επιμελητήρια, την Ένωση Ξενοδόχων, την Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.ά.

Αυτό που σας βεβαιώνω σήμερα είναι ότι από την πλευρά μας, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα εργαστούμε σκληρά πάνω στο τομέα αυτό. Με πολύ προσεκτικά βήματα και με όρους συλλογικότητας και συνεργασίας μπορούμε όλοι μαζί να έχουμε θετικά αποτελέσματα».
moriasnow.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ