2013-04-01 15:17:04
Φωτογραφία για Το «ασφαλές» σεξ των στεγόσαυρων
Τοποθετούνταν σε θέση τέτοια ώστε να αποφεύγονται τραυματισμοί

Το σεξ των στεγόσαυρων απασχολεί τους ειδικούς αφού είναι πιθανό να είχαν αναπτύξει μια ιδιαίτερη τεχνική

Βερολίνο 

Μια ενδιαφέρουσα διαπίστωση έκαναν ειδικοί στη Γερμανία όσον αφορά τον τρόπο ζευγαρώματος των στεγόσαυρων ο οποίος είναι όπως υποστηρίζουν μοναδικός στον κόσμο των δεινοσαύρων. Εξαιτίας των ανατομικών τους χαρακτηριστικών και ειδικά των κεράτινων πλακών και των αγκαθιών που είχαν στην πλάτη τους οι στεγόσαυροι βρήκαν μια πιο ασφαλή ερωτική στάση. Πιο συγκεκριμένα έκαναν σεξ στη λεγόμενη «ιεραποστολική» στάση έτσι ώστε να μην κινδυνεύει το αρσενικό να τραυματίσει τα γεννητικά του όργανα.

Οι στεγόσαυροι

Ο στεγόσαυρος ήταν ένας φυτοφάγος δεινόσαυρος που έζησε την Ιουρασική Περίοδο. Η πλάτη του καλυπτόταν από κεράτινες πλάκες. Οι πλάκες αυτές ήταν μικρές σε μέγεθος στη βάση του κεφαλιού ενώ σταδιακά μεγάλωναν και κατέληγαν στην ουρά, όπου μετουσιώνονταν σε τέσσερα αγκάθια. Ήταν ένα ογκώδες τετράποδο, με 8-10 μέτρα μήκος. Οι στεγόσαυροι ζούσαν σε μικρές οικογενειακές ομάδες με αρχηγό το πιο δυνατό θηλυκό. Κάθε χρόνο, οι ομάδες αυτές ενώνονταν σ' έναν συγκεκριμένο τόπο για την περίοδο της αναπαραγωγής.

Το σεξ

Επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Βερολίνου πραγματοποίησαν προσομοιώσεις για να δουν πώς μπορεί να έκαναν σεξ οι στεγόσαυροι. Οι προσομοιώσεις έδειξαν ότι η συνήθης ερωτική στάση στο ζωικό βασίλειο, δηλαδή το αρσενικό να καβαλάει από πίσω το θηλυκό, ήταν επικίνδυνη για τους αρσενικούς στεγόσαυρους που κινδύνευαν ακόμη και με ευνουχισμό από τα κέρατα και τα αγκάθια των θηλυκών.

«Αυτοί οι αγκαθωτοί δεινόσαυροι πρέπει να είχαν βρει κάποιον άλλο τρόπο για να κάνουν σεξ. Ισως το θηλυκό ξάπλωνε και το αρσενικό έπεφτε πάνω της» αναφέρει ο Χάινριχ 

Μάλισον, επικεφαλής της έρευνας. Σύμφωνα με τους ειδικούς αν αυτό τελικά ισχύει αποτελεί μια απόδειξη της μεγάλης προσαρμοστικότητας που είχαν οι δεινόσαυροι η οποία αποτέλεσε και το κλειδί για τη μακρόχρονη κυριαρχία τους στη Γη.

Οπως συμβαίνει όμως συνήθως με κάθε νέα θεωρία έτσι και με αυτή υπάρχουν κάποιοι επιστήμονες που διαφωνούν. Οι διαφωνούντες αναφέρουν ότι δεν είναι δυνατόν οι στεγόσαυροι να είχαν αναπτύξει μια διαφορετική τεχνική στο σεξ και επιμένουν ότι ακολουθούσαν και αυτοί τη συνήθη στάση. Απλά τα αρσενικά είχαν αναπτύξει μεγάλου μήκους γεννητικά όργανα ώστε να κάνουν σεξ από απόσταση τέτοια που να μην κινδυνεύουν να τρυπηθούν από τα κέρατα και τα αγκάθια του θηλυκού.

Ο μόνος τρόπος να λυθεί το μυστήριο είναι να βρεθούν κάποια στιγμή απολιθώματα των γεννητικών οργάνων των στεγόσαυρων, εύρημα που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπισθεί.

Οι στεγόσαυροι έπρεπε να κάνουν σεξ με τρόπο τέτοιο ώστε να μην τραυματίζεται το αρσενικό. Πρέπει να είχαν αναπτύξει κάποιο ιδιαίτερο τρόπο τον οποίο οι επιστήμονες προσπαθούν να ανακαλύψουν

http://www.tovima.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ