2013-04-01 13:58:05
Φωτογραφία για Η Ντόρα ράβει κι ο Πρετεντέρης κόβει…
Τη σκυτάλη από τη Ντόρα πήρε ο γνωστός αρθρογράφος Πρετεντέρης, για να συνεχίσει την επίθεση εναντίον του Δ. Αβραμόπουλου. Την περασμένη Πέμπτη, η τέως πρόεδρος, κάποιου κομματιδίου που είχε φτιάξει- μας διαφεύγει το όνομα- τέως υπουργός και τέως δήμαρχος, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της βουλής για τη σύσταση Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, είπε πως δεν θα ψηφίσει κάτι τέτοιο , ενώ άφησε αιχμές εναντίον της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ λέγοντας ότι «το υπουργείο Εξωτερικών είναι συνηθισμένο σε μεγαλοπρέπειες».

Ακούγοντας πάντως κανείς την Ντόρα να μιλά για «σπατάλες» και «μεγαλοπρέπειες», αυτομάτως σκέφτεται… «Κοίτα ποια μιλάει;».

Η θέση της Ντόρας δημοσιεύτηκε – κι αυτό δεν είναι είδηση- στα Νέα που αρθρογραφεί κι ο καλός της φίλος Γ. Πρετεντέρης.

Η απάντηση του ΥΠΕΞ ήταν άμεση: Η ετήσια δαπάνη για τον Γενικό Γραμματέα, εκτιμώμενη σε 73.000 Ευρώ, υπερκαλύπτεται, από την κατάργηση των θέσεων του Ειδικού Γραμματέα και του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή, με τις οποίες εξοικονομούνται 177.000 Ευρώ, ετησίως
. Εξοικονομούνται 12.000 Ευρώ ετησίως από το μη ορισμό προϊσταμένου στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, καθώς τα καθήκοντα θα ασκεί ο Γενικός Διευθυντής Προσωπικού και Οικονομικής Διαχείρισης του Υπουργείου. Μειώνονται κατά 30.000.000 Ευρώ οι δαπάνες προϋπολογισμού της Ελληνικής Προεδρίας σε σχέση με το 2003. Αυτό, καταδεικνύει τη μέριμνα που έχει ληφθεί για τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση δαπανών σε συνδυασμό με τη βέλτιστη δυνατή προετοιμασία της Προεδρίας».

Αυτή την ανακοίνωση δεν την «είδε» ούτε η Ντόρα, ούτε ο Πρετεντέρης.

Ο Πρετεντέρης, θέλοντας να δώσει ένα χεράκι βοηθείας στην τέως υπουργό, στο σημερινό του σχόλιο στα Νέα, υπερασπίζεται την καλή του φίλη, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση εναντίον του ΥΠΕΞ.

Ο γνωστός για τις φιλομνημονιακές του απόψεις λέει στο πόνημα του, μεταξύ άλλων, και μια μεγάλη αλήθεια: «η Ελλάδα σήμερα είναι μια άλλη χώρα. Με άλλες απαιτήσεις από τους πολιτικούς και την κυβέρνησή της. Με άλλες προδιαγραφές για το κράτος και τη λειτουργία του».

Αλήθεια είναι αυτό! Οι εποχές που πολιτικοί σαν τη Ντόρα έφτιαχναν κομματικούς στρατούς στον 9,84 και οι εποχές που ως υπ. Εξωτερικών η σπατάλη είχε "εμποτίσει" όλους τους τοίχους του νεοκλασικού στη Β. Σοφίας, ανήκουν στο παρελθόν.

Κι αυτό φαίνεται είναι κομματάκι δύσκολο να το αντιληφθεί και η Μπακογιάννη και ο Πρετεντέρης που την υπερασπίζεται Το συμπέρασμα πάντως που βγαίνει από την στάση της κυρίας Μπακογιάννη , αφήνοντας κατά μέρος τις… πολιτικές αναλαμπές της, είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ στη ζωή της να ξεπεράσει την πολιτική της συντριβή το 2009 στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, όπου είδε τους δύο ορκισμένους εχθρούς της, Σαμαρά- Αβραμόπουλο, να της παίρνουν δια περιπάτου το κόμμα, στέλνοντας ταυτόχρονα την ίδια στον πολιτικό Καιάδα.

Κι όσο ακούει και μαθαίνει πως ο πρωθυπουργός δεν σκέφτεται, -σ΄ αυτή τη ζωή τουλάχιστον-, να της δώσει το (πολιτικό) φιλί ζωής, μέσω κάποιου υπουργείου, τόσο θα πικραίνεται και τόσο θα τα βάζει με το κακό το ριζικό της...

ΥΓ. Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 παρευρέθηκαν στην Λυών η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιάννης Πρετεντέρης για να συμμετάσχουν στο φόρουμ της εφημερίδας Liberation, σε ομιλία με θέμα 'H Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία;'.

Ομάδα Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων αποφάσισε να παρέμβει και να φέρει σε αμηχανία τους δύο καλούς φίλους που υπερασπιζόταν το μνημόνιο...

kentrinews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ