2013-04-01 12:19:56
Φωτογραφία για Πάτρα: Στο εδώλιο δύο άτομα για την επίθεση σε βάρος του Νομπελίστα Τζέιμς Γουότσον στο Πανεπιστήμιο
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν δύο άτομα την Τετάρτη για την επίθεση σε βάρος του Νομπελίστα Ιατρικής και Φυσιολογίας καθηγητή κ. Τζέιμς Γουότσον, που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορούνται για πρόκληση σωματικών βλαβών κατά καθηγητών, μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και καθηγητές του Τμήματος Χημείας.

Το περιστατικό συνέβη όταν νεαρός κουκουλοφόρος ανέβηκε στο βήμα συνεδρίου στο Πανεπιστήμιο Πατρών, την ώρα που μιλούσε ο καθηγητής, κρατώντας ένα κοντάρι. Τον νεαρό συνόδευαν κατά την είσοδό του στον χώρο όπου είχε προγραμματιστεί η ομιλία του καθηγητή, και άλλα άτομα.

Οι υπόλοιποι νεαροί ωστόσο, έμειναν στην είσοδο του συνεδριακού χώρου και πέταξαν φυλλάδια με το γνωστό γράμμα «Α» κλεισμένο σε κύκλο, που είναι χαρακτηριστικό των αναρχικών ομάδων, ενώ φώναζαν τα συνθήματα «η γενετική, είναι συνώνυμη του Ναζισμού».

Ο κουκουλοφόρος προσπάθησε να επιτεθεί στον Γουότσον, δύο καθηγητές έτρεξαν να τον βοηθήσουν και δέχτηκαν χτυπήματα, ενώ το επεισόδιο έληξε μόνο όταν έσπευσαν κι άλλοι πανεπιστημιακοί. Ένας καθηγητής ωστόσο, χτυπήθηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Λίγο αργότερα αποχώρησαν και οι υπόλοιποι νεαροί που περίμεναν στην είσοδο του κτιρίου και η ομιλία του νομπελίστα καθηγητή συνεχίστηκε.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ