2013-04-01 03:58:04
Φωτογραφία για Ρέθυμνο: Τέλος Απριλίου η ολοκλήρωση των έργων στην παραλιακή
Μέχρι τα τέλη Απριλίου αναμένεται να έχει βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό η εικόνα που... παρουσιάζει σήμερα το παραλιακό μέτωπο του Ρεθύμνου, λόγω των έργων ανάπλασης που εκτελούνται.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, ο εργολάβος έχει διαβεβαιώσει τη Δημοτική Αρχή ότι πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, η παραλία θα είναι έτοιμη προς χρήση από τους πεζούς, ενώ δεν θα υπάρξει καμία όχληση στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος, Νίκος Κονταξάκης, μια από τις εργασίες που ενδεχομένως να μην ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου, είναι η τοποθέτηση του ξύλινου διαδρόμου, στην πλευρά της θάλασσας (στο σημείο που σήμερα υπάρχει βότσαλο ανάμεσα στο πεζοδρόμιο και στους φοίνικες).

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου περιλαμβάνει παρτέρια, δενδροφύτευση, φωτισμό, ενώ προβλέπεται σημαντική μείωση του πλάτους του κεντρικού οδοστρώματος, το οποίο θα καταστήσει απαγορευτική την στάθμευση των οχημάτων επί της παραλιακής οδού Ελ
. Βενιζέλου. Σε ό,τι αφορά το έργο ανάπλασης από το ύψος του Αγνώστου Στρατιώτη έως το Δελφίνι, μέχρι τα τέλη του ερχόμενου μήνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου πεζοδρομίου από την πλευρά της μαρίνας, ώστε να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα οι πεζοί. Στο συγκεκριμένο τμήμα της παραλιακής θα γίνει και από τις δύο πλευρές ανάπλαση στα πρότυπα αυτής που έχει ήδη εκτελεστεί στο δυτικό μέρος με πεζοδρόμια, φωτισμό και δενδροφύτευση.

«Ο εργολάβος μας έχει διαβεβαιώσει ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες στα τμήματα που έχουν διανοιχθεί. Γενικά, πρόκειται για ένα έργο που προχωράει με ταχείς ρυθμούς κι αυτό μας ικανοποιεί, καθώς πρόκειται για την παραλία, μια περιοχή της πόλης την οποία θα επισκεφθεί πάρα πολύς κόσμος το καλοκαίρι. Το τμήμα από την πλευρά των καταστημάτων έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό, οι εργασίες σχεδόν θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα, επομένως δεν θα έχουμε πρόβλημα ούτε με τους πεζούς ούτε με τα καταστήματα», εξήγησε σε δηλώσεις του ο Νίκος Κονταξάκης.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ