2013-04-01 00:29:02
Φωτογραφία για Φινάλε με κυπελλούχο τον Πρωτέα για το Final-4 Γυναικείου Μπάσκετ στο Βόλο [Video]
Σε έναν συγκλονιστικό τελικό επικράτησαν με 52 - 50 του ΠΑΟΚ, ενώ ο Αθηναϊκός κέρδισε με 75 - 64 τον Παναθηναϊκό - Σε μια διοργάνωση που αμαύρωσε η αδιαφορία του υπουργείου και στην πρεμιέρα του σημειώθηκαν επεισόδια με δεκάδες προσαγωγές

Με τον Πρωτέα Βούλας νέο Κυπελλούχο Ελλάδας και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του, έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό έναντι του ΠΑΟΚ, στην τρίτη θέση τον Αθηναϊκό και ακολούθως τον Παναθηναϊκό, ολοκληρώθηκε το 14ο Final Four του Γυναικείου Μπάσκετ στο Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Ιωνίας Βόλου.

Πιο συγκεκριμένα, επί του αγωνιστικού μέρους και σύμφωνα με τον εξειδικευμένο WePlayBall.gr ιστότοπο, που ασχολείται με το γυναικείο μπάσκετ:

Πρωτέας Βούλας - ΠΑΟΚ 52 -50

Με τον Πρωτέα να μπαίνει από την αρχή πολύ δυνατά στο ματς και να έχει το προβάδισμα σε όλο το πρώτο ημίχρονο, φτάνοντας ακόμη και σε διψήφιες διαφορές, το ημίχρονο έκλεισε με 34 - 26 και την Βλάχου να κάνει εξαιρετική δουλειά στις ρακέτες απέναντι στην αρνητική για τον ΠΑΟΚ Ντεσρός.


Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ έδειξε με τις Σπανίδου και Σταμολάμπρου σημάδια ανάκαμψης και μείωσε σε 35 - 41 στο 30' και όλα κρίθηκαν στην τέταρτη περίοδο. Ο Πρωτέας προηγήθηκε με 37 - 46, αλλά μετά έπαθε μπλακ άουτ για περίπου έξι λεπτά, σε συνδυασμό με τον τραυματισμό της Νικολοπούλου που αποχώρησε.

Με τις Σπανίδου, Βασιλειάδου και χωρίς την Ντεσρός ο Δικέφαλος έτρεξε σερί 13 - 0 και προηγήθηκε με 50 - 46, αλλά ο Πρωτέας δεν είχε πει την τελευταία κουβέντα του. Η Βάσω Δασκαλοπούλου με ένα μεγάλο τρίποντο 49'' πριν τη λήξη ισοφάρισε σε 50 - 50 και μετά είχαμε εκατέρωθεν άστοχες επιθέσεις. Στα 12'' η Ντεσρός έχασε σίγουρο λέι απ και στην τελευταία επίθεση η Μαγαλιού ευστόχησε στα 2,5''. Ο ΠΑΟΚ μετά το τάιμ άουτ του Μελετιάδη δεν μπόρεσε να σχεδιάσει την επίθεση που ήθελε και το σουτ της Γιαννοπούλου έγινε υπό δύσκολες συνθήκες και ήταν άστοχο.

Αθηναϊκός - Παναθηναϊκός 75 - 64

Νωρίτερα, σε ένα ματς-αγγαρεία για τις δύο ομάδες, που ήταν προφανώς απογοητευμένες από τις χτεσινές ήττες τους, ο Αθηναϊκός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 75 - 64 και κατέλαβε την τρίτη θέση. Οι πράσινες παρατάχτηκαν χωρίς τις Ντέλβα και Δίελα, ενώ η Σαμαντούρα έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες αφήνοντας για αρκετή ώρα στον πάγκο τις Μαγκλάρα και Καλέντζου.

Για τον Αθηναϊκό που επίσης χρησιμοποίησε όλες τις παίκτριες του ρόστερ κορυφαίες ήταν η Αφροδίτη Κοσμά και Λολίτα Λύμουρα, ενώ βοήθησαν Κυριακοπούλου, Κασάπογλου και Χαλικιά. Για τον Παναθηναϊκό που πλέον στρέφει όλη την προσοχή του στα πλέι οφ όπου έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας και φαντάζει το φαβορί για τον τίτλο, η Τούλα Καλέντζου σημείωσε 18 πόντους σε 26 λεπτά, ενώ έπαιξε λίγο η άλλη έμπειρη Αριστέα Μαγκλάρα. Καλή παρουσία είχαν οι Μοσχοπούλου, Χριστινάκη και η Αναστασία Σλούκα όπως και στον ημιτελικό.

MVP, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά της, η Τούλα Μαγαλιού του Πρωτέα

Η Τούλα Μαγαλιού ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια του τελικού. Με δικό της καλάθι στα 2,5'' ο Πρωτέας πήρε το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας του, ενώ η ίδια αναδείχτηκε πολυτιμότερη παίκτρια του φάιναλ φορ αλλά και πρώτη σκόρερ σαρώνοντας όλους τους ατομικούς τίτλους!

Πρεμιέρα με επεισόδια

Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας μπορεί να είχε μεριμνήσει και να είχε στείλει εισηγητικό έγγραφο προς το υπουργείο Αθλητισμού για την μη μετακίνηση οργανωμένων φιλάθλων προς τον Βόλο, ωστόσο οι καθυστερήσεις των ιθυνόντων και η αδιαφορία των στελεχών του υπουργείου, απέβησαν μοιραίες το Σάββατο για την εικόνα της πρεμιέρας του 14ου Final Four του Κυπέλλου Γυναικείου Μπάσκετ, το οποίο διεξάχθηκε στο Βόλο.

Πιο συγκεκριμένα και ενώ η μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη της πόλης βρίσκονταν επί ποδός, εξ' αφορμής της κηδείας του β' Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Μαγνησίας, Θανάση Νάκου, ξάφνου κλήθηκε να έρθει αντιμέτωπη με φιλάθλους οι οποίοι, ερχόμενοι από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, είχαν ξεκινήσει άγριες συμπλοκές έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας Βόλου και μάλιστα ώρες πριν ξεκινήσει το Final Four.

Η παρέμβαση ήταν άμεση και οι προσαγωγές σε διάφορα σημεία της πόλης ακόμη και στον ΟΣΕ, έφθασαν τις 53, οι οποίες, μη μετατρεπόμενες σε συλλήψεις, οδήγησαν τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αργά το απόγευμα στην απομάκρυνση των φιλάθλων από την πόλη με τρένα και αυτοκίνητα, που έσπευσαν να τους παραλάβουν.
e-volos.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ