2013-03-31 20:44:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Ήρθε να καλύψει το Kαρναβάλι, κατέληξε στο Νοσοκομείο και παραλίγο να καταλήξει και... άστεγος
Χρειάστηκε η παρέμβαση της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων ώστε δημοσιογράφος του μεγάλου Ιταλικού Πρακτορείου Ειδήσεων ANSA, που ήρθε στην Πάτρα για να καλύψει το Πατρινό Καρναβάλι, να μην καταλήξει… άστεγος!

Ο ηλικίας περίπου 60 ετών ρεπόρτερ μετά το τέλος των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε κάποιο σημείο της πόλης παραπάτησε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο με κάταγμα κλείδας!

Παρέμεινε νοσηλευόμενος για αρκετές ημέρες, ωστόσο η περιπέτεια του δεν είχε… λήξει. Αμέσως διαπίστωσε ότι αλλάζοντας το αεροπορικό εισιτήριο της επιστροφής θα έπρεπε να περιμένει τουλάχιστον δυο ημέρες. Πρώτη του δουλειά, το μεσημέρι της Παρασκευής, ήταν να κατευθυνθεί στο πλησιέστερο ΑΤΜ και να κάνει ανάληψη χρημάτων. Όμως και εκεί στάθηκε, εξίσου, άτυχος. Το μηχάνημα «μπλόκαρε» την κάρτα και ο 60χρονος δημοσιογράφος βρέθηκε μέσα σε μια στιγμή χωρίς χρήματα, χωρίς κατάλυμα και χωρίς φαγητό, με το Σαββατοκύριακό μπροστά του. Αμέσως, σκέφθηκε να απευθυνθεί στον Καρναβαλικό Οργανισμό του Δήμου ζητώντας βοήθεια.


Εκεί του είπαν ότι δεν είχαν την δυνατότητα να τον φιλοξενήσουν κάπου και τον παρέπεμψαν στην Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού Μαρία Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη. Όμως και η κ. Ρούβαλη εξήγησε στον δημοσιογράφο ότι λίγα περιθώρια είχε να τον βοηθήσει, δεδομένων και των κακών οικονομικών του Δήμου. Έτσι, με την… σειρά της, τον παρέπεμψε στον Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Απόστολο Βουλδή.

Οι δημοσιογράφοι, τελικώς... «περιέθαλψαν» τον δημοσιογράφο και τακτοποίησαν τα της διανυκτέρευσης και σίτισης του. Όχι χωρίς να σχολιάσουν ότι ο Δήμος σε τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε να έχει δομές που να δίνουν άμεσα λύσεις και μάλιστα προς ανθρώπους που ήρθαν στην Πάτρα για να προβάλλουν την πόλη και το Καρναβάλι της.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ