2013-03-31 17:00:08
Φωτογραφία για ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΟΗΤΡΟΥ
Την άποψή του πως ο Ολυμπιακός ήταν σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος σταθερός, εξέφρασε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μιλώντας στη NOVA, προσθέτοντας παράλληλα πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι ακόμα η ομάδα που θα αποτελέσει τον άμεσο αντίπαλο του Θρύλου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Στέλιου Γιαννακόπουλου:

Στέλιο έχοντας παίξει σε πολλά μεγάλα παιχνίδια, μπορείς να μας πεις ποιο είναι το κίνητρο για το συγκεκριμένο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ;

«Είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι ασχέτως βαθμολογίας για τον Ολυμπιακό. Όσο κι αν ακούγεται κλισέ η φράση, είναι ένα ντέρμπι γοήτρου. Ένα παιχνίδι που επειδή θα εκλείπει το άγχος θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ πιστεύω ότι και η εικόνα των παικτών θα είναι καλύτερη».

Πιστεύεις ότι είναι ο ΠΑΟΚ το νέο μεγάλο αντίπαλο δέος του Ολυμπιακού;

«Μέχρι στιγμής αυτό είναι στα λόγια. Για να φτάσει ο ΠΑΟΚ το μέγεθος του Παναθηναϊκού δεν είναι τόσο εύκολο. Σίγουρα η έλευση του κυρίου Σαββίδη έχει φέρει καινούριο αέρα. Ωστόσο το ότι ο ΠΑΟΚ θα γίνει το αντίπαλο δέος του Ολυμπιακού μένει να το δούμε στην πράξη, στο γήπεδο. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην είναι σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή, αλλά δεν μπορείς ακόμα να πεις ότι ο ΠΑΟΚ είναι το νέο αντίπαλο δέος του Ολυμπιακού».


Που πιστεύεις ότι μπορεί να κριθεί αυτό το παιχνίδι, μιας και θα εκλείπει το άγχος;

«Δεν μπορείς να ξέρεις πως θα πάει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν μπορείς να προβλέψεις αν θα είναι κλειστό ή όχι. Μετράει πολύ το πως θα μπουν οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Σε αυτό το χρονικό σημείο είναι που βοηθάει και πολύ ο κόσμος, γνωρίζουμε όλοι τη δύναμη του κόσμου. Από την άλλη κι ο ΠΑΟΚ δεν έχει να χάσει τίποτα».

Εσύ πάντως έμπαινες πάντα φουριόζος στα πρώτα λεπτά ενός ντέρμπι.

«Τόσο εντός όσο κι εκτός έδρας όταν αγωνίζεσαι τα πρώτα λεπτά είναι πολύ σημαντικά. Από προσωπική εμπειρία σου λέω ότι μετράει πολύ και η γλώσσα του σώματος του ποδοσφαιριστή που μπορεί να ξεσηκώσει τον κόσμο που με τη σειρά του θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση. Συνεπώς πιστεύω ότι αν μπει ένα γκολ στην αρχή τότε θα ανοίξει το παιχνίδι, ενώ αν δεν μπει τότε θα πάμε σε πιο κλειστό ματς»

Ποια η γενικότερη αίσθηση που σου έχει αφήσει ο φετινός Ολυμπιακός;

«Ο Ολυμπιακός ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος σταθερός. Βέβαια σημαντικό ρόλο έπαιξε η αλλαγή προπονητή. Πάντα όταν έρχεται ένας νέος προπονητής δεν είναι δυνατόν να περάσει από τη μια μέρα στην άλλη αυτά που θέλει. Ωστόσο τώρα που έχει περάσει λίγο ο καιρός βλέπουμε ότι η ομάδα βρίσκει και πάλι την ταυτότητά της. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και αυτό κάνει κακό και στον Ολυμπιακό. Πρέπει να ανέβει το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος ώστε να πάνε οι ομάδες μας καλύτερα και στην Ευρώπη».

Την Εθνική πως τη βλέπεις; Μπορεί να στοιχίσει αυτή η ήττα την πρόκριση στο Μουντιάλ;

«Σίγουρα η ήττα στη Βοσνία μπορεί να στοιχίσει. Όμως δεν την φοβάμαι την ομάδα. Έχει πολύ καλούς παίκτες και είναι πολύ σημαντικό το ότι παίζουν ακόμα ο Καραγκούνης κι ο Κατσουράνης. Είναι μεγάλη τύχη για την Εθνική και για τους υπόλοιπους παίκτες να είναι ακόμα στις τάξεις της αυτοί οι δύο παίκτες. Τους αγαπώ πολύ, είμαι χαρούμενος γι' αυτούς και νιώθω σαν να παίζω κι εγώ ακόμα μαζί τους. Έχουν τα ψυχικά αποθέματα και μπορούν να φτιάξουν την ψυχολογία των υπολοίπων. Ξέρουν τί να τους πουν στα αποδυτήρια, ώστε να ξεχαστεί αυτή η ήττα και να πάμε να πάρουμε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Πιστεύω μάλιστα πως η Βοσνία θα γκελάρει οπότε τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ