2013-03-31 14:35:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Mάχη για τα κοινόχρηστα - Έγραψε την ειδοποίηση... στον καθρέφτη!
Σε απόγνωση οι διαχειριστές στις περισσότερες πολυκατοικίες της Πάτρας, αφού ενοικιαστές και ιδιοκτήτες αδυνατούν να πληρώσουν... ακόμη και τα κοινόχρηστά τους!

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αρκετές πολυκατοικίες, τα «σημειώματα» με παράκληση για εξόφληση κοινοχρήστων είναι μόνιμα στον πίνακα ανακοινώσεων ή σε άλλα σημεία των εισόδων των κτιρίων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις στέλνονται και «προσωπικές» ειδοποιήσεις... κάτω από τις πόρτες των διαμερισμάτων!

Σε μία περίπτωση σε πολυκατοικία κοντά στο γήπεδο της Παναχαϊκής, ο διαχειριστής εκνευρίστηκε τόσο πολύ (μια και κάποιοι έσκιζαν κατ' επανάληψη τις ανακοινώσεις του) και αποφάσισε να «δράσει» δυναμικά! Προμηθεύτηκε ειδικό μαρκαδόρο και έγραψε την ανακοίνωσή του κατά μήκος ενός τεράστιου καθρέφτη που υπάρχει στην είσοδο αλλά και στον καθρέφτη του ασανσέρ! Ετσι κανείς κακοπληρωτής δεν θα είχε την δικαιολογία πως... δεν ειδοποιήθηκε! Ο διαχειριστής μάλιστα απειλεί και με προσφυγή στην δικαιοσύνη ώστε οι οικονομικές εκκρεμότητες να «τακτοποιηθούν»!


Θα πρέπει να σημειωθεί πως εταιρείες είσπραξης κοινοχρήστων, οδηγούνται ακόμη και σε αγωγές αφού η οικονομική κρίση έχει «γονατίσει» αρκετά νοικοκυριά που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Η κατάσταση επιβαρύνθηκε τον χειμώνα, λόγω των εξόδων θέρμανσης και οι οφειλές έχουν εκτιναχτεί στα ύψη!

Δημιουργούνται προβλήματα και σε άλλα διαμερίσματα

Η μη εξόφληση των κοινοχρήστων από ένα ή περισσότερα διαμερίσματα δημιουργεί προβλήματα στα υπόλοιπα. Στην περίπτωση που ένοικος του διαμερίσματος είναι ενοικιαστής, υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης. Οταν η κατάσταση συνεχιστεί επί μακρόν και το οφειλόμενο ποσό ξεπεράσει τα 400 ευρώ, το θέμα συζητείται στη συνέλευση της πολυκατοικίας, από την απόφαση της οποίας προκύπτει ο τρόπος με τον οποίο θα απαιτηθεί το ποσό. Διαφορετικά, αν δεν υπάρξει λύση, τον λόγο έχει το δικαστήριο. Ωστόσο, έως ότου γίνει το δικαστήριο, το διαμέρισμα που δεν πληρώνει συνυπολογίζεται στα κοινόχρηστα και το ποσό που του αναλογεί επιμερίζεται στα υπόλοιπα διαμερίσματα.

Κι αν τα κοινόχρηστα είναι ίσως η τελευταία υποχρέωση που θα πληρώσει κάποιος ακριβώς επειδή καμία παροχή δεν κόβεται, εν τούτοις υπάρχουν περιπτώσεις όπου το παραπάνω δεν ισχύει. Για παράδειγμα υπάρχουν πολυκατοικίες που μένουν χωρίς καθαρισμό, αφού το συνεργείο καθαριότητας είναι απλήρωτο! Άλλοι πάλι έχουν μείνει χωρίς θέρμανση, ενώ κάποια ασανσέρ δεν έχουν συντηρηθεί!

Πηγή: dete
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ