2013-03-31 01:48:05
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Καλούν τους Κενυάτες να αποδεχθούν τη νίκη Κενυάτα
Ο Λευκός Οίκος συνεχάρη τον Ουχούρου Κενυάτα για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές στην Κένυα και κάλεσε τους πολίτες της αφρικανικής χώρας να αποδεχθούν το αποτέλεσμα, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου με την οποία αυτό επικυρώθηκε ως έγκυρο.

«Συγχαίρουμε επίσης το λαό της Κένυας για την ειρηνική διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και εξαίρουμε τον Ράιλα Οντίνγκα διότι αποδέχθηκε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου», ανέφερε ο Τζέι Κάρνεϊ, εκπρόσωπος της προεδρίας των ΗΠΑ, σε μια γραπτή ανακοίνωση Τύπου.

«Η εκλογική διαδικασία και η ειρηνική διευθέτηση των διενέξεων από το κενυατικό δικαστικό σύστημα μαρτυρούν την πρόοδο που έχει σημειώσει η Κένυα στην ενίσχυση των δημοκρατικών της θεσμών και την θέληση του κενυατικού λαού η χώρα του να προχωρήσει μπροστά», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Μπαράκ Ομπάμα.

Η Κένυα προσπαθεί ακόμη να επουλώσει τις πληγές που της είχαν αφήσει τα αιματηρά επεισόδια βίας που είχαν ξεσπάσει μετά τις προηγούμενες προεδρικές εκλογές, το 2007, και στα οποία είχαν βρει το θάνατο πάνω από 1.100 άνθρωποι. Ο ίδιος ο Κενυάτα αντιμετωπίζει κατηγορίες από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.


Ο Κενυάτα ανακηρύχθηκε ο νικητής των προεδρικών εκλογών την 4η Μαρτίου, αλλά ο αντίπαλός του Οντίνγκα αμφισβήτησε το αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ στην ίδια την Κένυα, τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην πόλη Κισούμου ανάμεσα σε αστυνομικούς και νεαρούς υποστηρικτές του Οντίνγκα, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ