2013-03-29 22:47:03
Φωτογραφία για Αμάρτησε για το παιδί του και για το ανασφάλιστο αυτοκίνητο!
Στο αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου εκδικάστηκε σήμερα... μία εκ των δύο υποθέσεων με πλαστά ασφαλιστήρια οχημάτων.

Ο 42χρονος που κάθισε στο εδώλιο είχε εμφανιστεί στην Τροχαία με ασφαλιστήριο, που φαινόταν να έχει ανανεωθεί στις 23 Μαρτίου, ενώ η ανανέωση είχε γίνει στις 27 του ίδιου μήνα, κάτι που διαπίστωσε η τροχαία.

Όπως εξήγησε στο δικαστήριο, επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα, ο γιος του πήρε το ανασφάλιστο αυτοκίνητο, και όταν του κόπηκε κλήση από την τροχαία, η οικογένεια ζήτησε από τον ασφαλιστή της μία διαφορετική… ημερομηνία, προκειμένου να φανεί ότι το όχημα ήταν ασφαλισμένο, και να γλιτώσει επιπλέον πρόστιμο, κάτι που όμως δεν δέχθηκαν τα κεντρικά της ασφαλιστικής εταιρείας.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, αφού μετέτρεψε την κατηγορία από πλαστογραφία σε ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου, αναγνωρίζοντάς του τον πρότερο έντιμο βίο και την ειλικρινή μεταμέλεια, και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή.

Η δεύτερη παρόμοια υπόθεση πήρε αναβολή σήμερα, καθώς ο επίσης 42χρονος κατηγορούμενος και ο 61χρονος ασφαλιστής του, προσκόμισαν στο δικαστήριο το γνήσιο ασφαλιστήριο, ενώ ζήτησαν από το δικαστήριο την αναβολή, προκειμένου να δοθεί και από την ασφαλιστική εταιρεία βεβαίωση ότι το συμβόλαιο είναι γνήσιο.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ