2013-03-29 21:37:02
Φωτογραφία για Ανοιχτή επιστολή Γ. Μιχελογιαννάκη για ένα ευρωπαϊκό, ειρηνικό, δίκαιο εγχείρημα αντάξιο των ιστοριών των κρατών της Ευρώπης
από το Γραφείο Τύπου

Ύστατη έκκληση – πρόταση του βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη για ένα ευρωπαϊκό, ειρηνικό, δίκαιο εγχείρημα αντάξιο των ιστοριών των κρατών της Ευρώπης. 

Η επιστολή απευθύνεται στους κ.κ. :

Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο

Αγιότατο Πάπα Φραγκίσκο Ι

Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια

Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη

Αρχηγό Αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα

Πρόεδρο Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παναγιώτη Καμμένο

Γ.Γ. Κ.Κ.Ε , κ. Αλέκα Παπαρήγα

Προέδρους & Επικεφαλής Ευρωπαϊκών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων.

Παναγιώτατε, Αγιότατε, αξιότιμοί κύριοι,

Οι αντιδράσεις, η αξιοπιστία αλλά και ο σεβασμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τα κράτη μέλη της βρίσκονται υπό αίρεση. Δικαιολογημένα εγείρονται ερωτήματα.


Ποια η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν ξένο κράτος (Τουρκία) με ιστορικό εισβολής, γενοκτονίας, καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με εχθρική συμπεριφορά προς τα δύο κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ελλάδα και Κύπρο), επίσημα απειλεί για διχοτόμηση, δηλαδή ουσιαστικά απειλεί με ενδεχόμενο πόλεμο. 

Ποια η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν προ 15νθημέρου, από επίσημα ευρωπαϊκά χείλη, ακούστηκε ότι το πείραμα της λιτότητας δεν πρέπει να ξαναχρησιμοποιηθεί και μόλις πριν από μια εβδομάδα αφήνει την Κύπρο να χάσει σε μια μόλις ημέρα το 25% του ΑΕΠ της.

Ποιος ο σεβασμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε πρώην ισχυρό παράγοντα της, δηλαδή τον πρώην πρόεδρο του Eurogroup, ο οποίος ομολόγησε τη νέα αστοχία της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κύπρο. 

Ποιος ο σεβασμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα κράτη μέλη της, όπως η Μάλτα, η Σλοβενία, το Λουξεμβούργο, η Ιρλανδία και πιθανόν η Ισπανία και η Ιταλία, απειλούνται με παραδειγματική τιμωρία όπως αυτή της Κύπρου. 

 

Ποιος ο σεβασμός της Ευρωπαϊκής ένωσης ενώ πιστεύει στη μέθοδο της δημοσκόπησης διαπιστώνει από δημοσκοπήσεις από ευρωπαϊκά κράτη ότι πάνω από 60% του πληθυσμού αρχίζουν να αμφισβητούν την πολιτική του ευρώ στην Ευρώπη. 

Ποιος ο σεβασμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν ευθέως απειλείται ο φυσικός πλούτος δύο μελών κρατών της, και μάλιστα όταν η ίδια δηλώνει ότι ο πλούτος είναι Ευρωπαϊκός. Εκτός αν ο σεβασμός της είναι ο ίδιος όπως εκείνος του μεταναστευτικού, που αποτέλεσε και αποτελεί δυναμίτιδα στην κοινωνική συνοχή της Ελλάδας. 

Ποιος ο σεβασμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν οι πολιτική της εσωτερικής τρόικας στην Ελλάδα έχει αποτύχει στα αυτονόητα, δηλαδή στα δημόσια έσοδα τα οποία υπολείπονται 1 δις ευρώ και όταν από τα 3,5 δις ευρώ που θα αποδιδόταν σε οφειλές τους κράτους έχουν δοθεί μόνο 500 εκ ευρώ. 

Ποιος ο σεβασμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους ευρωπαίους πολίτες της, όταν απειλούνται έντιμοι δημόσιοι υπάλληλοι με απόλυση την ώρα που δεν έχουν απολυθεί ακόμα οι επίορκοι, οι παιδεραστές και οι ωμοί εκβιαστές. 

Ποια η ευαισθησία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν δεν μπορεί να εισπράξει ληξιπρόθεσμες οφειλές, να προχωρήσει εκθέσεις του ΣΔΟΕ με τεράστιες παρανομίες και όμως μισθοδοτεί και συνταξιοδοτεί άλλοτε με άνομες συντάξεις και άλλοτε με μισθούς εντός των φυλακών.

Ποια η ευαισθησία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν αφήνει επιτροπές να ξημεροβραδιάζονται για ποινικές ευθύνες ληστών εγγεγραμμένων στις λίστες και δεν διαφωτίζει με τα αξιόπιστα στοιχεία που η ίδια γνωρίζει. Μήπως ακολουθεί την πολιτική Χριστοφοράκου και θέλει να δείξει ότι η πολιτικής της είναι να ευνοιοκρατία όπως συνέβη και με την υπόθεση Siemens όπου κανείς δεν έχει καταδικαστεί ακόμα ;

Τα παραπάνω 10 σημεία και άλλα τόσα αποδεικνύουν περίτρανα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα κρατών όπως της Γερμανία, της Φιλανδία, της Ολλανδία και της Αυστρίας και το συμφέρον κυβερνήσεων όπως της Ελλάδας που μέλημα της είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του νέου Ράιχ και της Βαυαροκρατίας.

Συνεκτιμώντας τα παραπάνω : 

Προτείνω έκτακτη συνδιάσκεψη όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων και των κομμάτων του ευρωπαϊκού νότου. 

Επαναλαμβάνω την πρόταση μου για συνδιάσκεψη όλου του ορθόδοξου θρησκευτικού τόξου.

Ζητώ άμεσο δημοψήφισμα στην Ελλάδα και στην Κύπρο, όπου οι πολίτες θα ερωτηθούν αν τελικά η πολιτική της βόρειας Ευρώπης μπορεί να εξυπηρετήσει συμφέροντα του ευρωπαϊκού νότου και αν διαφωνούν με την πολιτική των κ.κ Μέρκελ και Σόιμπλε γιατί δεν αντιδρούν ώστε να δημιουργήσουν όλοι μαζί ένα ευρωπαϊκό, προοδευτικό, αριστερό, ειρηνικό, πατριωτικό μέτωπο με σκοπό να αναχαιτίσουν την λαίλαπα της δημιουργίας νέου τύπου αποικιών, προτεκτοράτων και εξαθλιωμένων πολιτών που θα βαδίζουν με το βάδισμα της χήνας.

Με τιμή,

Ιωάννης Μιχελογιαννάκης

Βουλευτής Νομού Ηρακλείου

Μέλος Πολιτικής Γραμματείας Ενωτικού Μετώπου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η νέα Mercedes CLA 45 AMG
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η νέα Mercedes CLA 45 AMG
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ