2013-03-29 18:05:05
Φωτογραφία για Κινητά στα κελιά των ληστών της Κοζάνης
Αυτοσχέδια μαχαίρια, κινητά και κάρτες sim εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στα κελιά των ληστών στο Βελβεντό Κοζάνης, μετά από... αιφνιδιαστικό έλεγχο από μασκοφόρους άνδρες των ΕΚΑΜ.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και άνδρες της ΕΚΑΜ παρουσία εισαγγελέα πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης έρευνα στα κελιά των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με καταγγελία των κρατουμένων, η επιχείρηση της αστυνομίας κράτησε έως τις 6.00 το πρωί, με αποτέλεσμα όλη τη νύχτα οι κρατούμενοι να μείνουν ξύπνιοι και δεμένοι με χειροπέδες.

Οι κατηγορούμενοι, για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» διαμαρτυρόμενοι για τον έλεγχο στα κελιά τους αρνήθηκαν να μεταβούν στα δικαστήρια.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Φραγκίσκος Ραγκούσης, ανακοίνωσε στο δικαστήριο την πρόθεσή του να υποβάλλει μήνυση για βασανισμό, ενώ άφησε αιχμές και για την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.


«Το σωφρονιστικό σύστημα αποτελεί μέρος του δικαίου.Υπήρξε μια παρέμβαση παράνομη, εκδηλώθηκε κατά τρόπο καταχρηστικό, εκδηλώθηκε σαν επίδειξη δυνάμεως από κάποιους κυρίους του Υπουργείου Δικαιοσύνης που παρέδωσαν την εξουσία που τους εμπιστεύτηκε το Σύνταγμα και οι νόμοι στον κύριο Δένδια και στους πραιτοριανούς του.

Πρέπει αυτοί οι οποίοι παριστάνουν τους φρουρούς των νόμων, αυτοί που παριστάνουν τους φρουρούς αξιών, να πάνε επιτέλους σπίτια τους. Μαζί και ο πολιτικός τους προϊστάμενους ο κ. Δενδιας ο οποίος χωρίς καμιά εξουσιοδότηση μπήκε στις φυλακές. Ονειρεύεται σαν άλλος Καίσαρας να δημιουργήσει μέσα στις φυλακές μια κοινωνία του φόβου και του τρόμου», είπε.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ