2013-03-29 17:01:04
Φωτογραφία για Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για τις απορρίψεις αναρρωτικών αδειών
Μετά τις άδικες, όπως τις χαρακτηρίζει, αρνητικές γνωματεύσεις σε αιτούμενες άδειες εκπαιδευτικών από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, υπέβαλε, την περασμένη Τετάρτη έγγραφο αίτημα - πρόταση στην υγειονομική επιτροπή, στο οποίο προτείνονταν η αναθεώρηση των απορριπτικών αποφάσεων - γνωματεύσεων.

Χθες, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ έκανε παράσταση στην Επιτροπή με στόχο την αναθεώρηση των αποφάσεων.

Σε δελτίο Τύπου της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, αναφέρεται ότι η επιτροπή δέχτηκε μόνο τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, παρότι ζητήθηκε να παρέμβουν άλλα δύο Σωματεία για τον ίδιο λόγο.

«Κατόπιν έντονης συζήτησης με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ η επιτροπή απέρριψε προφορικά το αίτημα του Δ.Σ. και αντιπρότεινε οι θιγόμενοι εκπαιδευτικοί να κάνουν ένσταση στη Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή. Τα επιχειρήματα της Επιτροπής, για την αιτιολόγηση της απόρριψης, ήταν επιχειρήματα τα οποία γενίκευαν άστοχες συμπεριφορές κάποιων μεμονωμένων εκπαιδευτικών κατά το παρελθόν», επισημαίνει η ΕΛΜΕ.


Εκ μέρους του προέδρου τονίστηκε ότι είναι τουλάχιστον άδικο να «καίμε τα χλωρά μαζί με τα ξερά», ειδικά αν αυτά τα «ξερά» είναι ελάχιστα, ότι ως μέλη της Επιτροπής έχουν ηθική και επιστημονική υποχρέωση να ξεχωρίσουν το πραγματικό και το αναγκαίο, ότι και ο εκπαιδευτικός έχει το δικαίωμα να ασθενήσει, ότι ο εκπαιδευτικός δεν είναι ούτε οκνηρός ούτε φυγόπονος και ότι το πλήθος των αιτήσεων για άδειες εκ μέρους των εκπαιδευτικών οφείλεται στο ότι ο κλάδος τους είναι ασύγκριτα πολυπληθέστερος από όλους τους άλλους κλάδους δημοσίων υπαλλήλων, όπως επισημαίνει η ΕΛΜΕ.

Τέλος η Επιτροπή δήλωσε ότι το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα λάβει και έγγραφη απάντηση στο έγγραφο το οποίο υπέβαλε την Τετάρτη. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ την ερχόμενη Δευτέρα θα εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση με βασική πρόταση την ανάληψη εντονότερης δράσης για την επίλυση του προβλήματος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απαλή mousse λευκής σοκολάτας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απαλή mousse λευκής σοκολάτας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ