2013-03-29 15:07:30
Φωτογραφία για Ποιo δρόμο να διαλέξει η Ελλάδα...
Και τώρα τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα; Πώς να δράσει μετά τη νέα κυπριακή τραγωδία; Είναι αυτά καίρια ερωτήματα που απασχολούν τόσο την ελληνική πολιτική ηγεσία όσο και τον ελληνικό λαό, που παρακολουθεί αγωνιωδώς τις εξελίξεις μέρα - μέρα.

Η εκδοχή ενός περήφανου όχι και ενός μοναχικού δρόμου, δοκιμάσθηκε στην Κύπρο και κατά γενική ομολογία απέτυχε παταγωδώς. Ακόμη και εκείνοι που έσπευσαν να πλειοδοτήσουν προς αυτή την κατεύθυνση νοιώθουν τώρα λαβωμένοι και επιχειρούν αναδίπλωση.

Είναι προφανές ότι οι συσχετισμοί των δυνάμεων στην Ευρώπη είναι υπέρ των χωρών του πλούσιου Βορρά.

Ο ευρωπαϊκός νότος δεν είναι σε θέση να αντιπαρατεθεί αποτελεσματικά, δεν έχει τις δυνάμεις, ούτε τις συμμαχίες προκειμένου να μεταβάλει τους συσχετισμούς.

Και οι πολιτικές δυνάμεις σε κάθε μία χώρα δεν έχουν τις επεξεργασίες, ούτε σχέδια οργανωμένα και ικανά να πείσουν τις κοινωνίες για ένα άλλο δρόμο.


Στην περίπτωσή μας, επί του παρόντος τουλάχιστον, δεν έχουμε παρά να επιμείνουμε στην προσπάθεια που τον τελευταίο χρόνο πήρε μορφή συγκεκριμένη.

Ακόμη κι αν ενδομύχως πιστεύουμε ότι είναι αδιέξοδη η προσπάθειά μας δεν έχουμε παρά να την υπηρετήσουμε μέχρι να προετοιμασθούμε πραγματικά για μια άλλη επιλογή.

Η τραγωδία της Κύπρου απέδειξε ότι χωρίς επεξεργασμένες εναλλακτικές, χωρίς οργανωμένο και πλήρες σχέδιο δεν υπάρχουν λύσεις ανεκτές έξω από το «κουτί». Σε τούτους τους ταραγμένους καιρούς παρακινδυνευμένες επιλογές μόνο χάος και εθνικές καταστροφές μπορούν να προκαλέσουν.

ΤΟ ΒΗΜΑ 

πηγή: tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ