2013-03-28 22:32:05
Φωτογραφία για Οι λύκοι, τα σκυλιά και τα πρόβατα!
του Ηλία Μαλεβίτη*

Η συμφωνία της τροϊκα με την πολιτική ηγεσία της Κύπρου για τη σωτηρία της, θυμίζει τον Αισώπειο μύθο...

"Η συμμαχία των λύκων και των σκυλιών". Κατά το μύθο, οι λύκοι πρότειναν στα σκυλιά να συμμαχήσουν προκειμένου να τιμωρήσουν τους ανθρώπους επειδή τους φέρονταν άσχημα. Ενώ εσείς, τους λένε, φυλάτε τα κοπάδια τους, εκείνοι σας κακομεταχειρίζονται. Σας δέρνουν, και σας πετάνε για φαΐ ένα κόκαλο που δεν μπορούν να φάνε αυτοί. Αν θέλετε λοιπόν να τους εκδικηθούμε παραδώστε μας τα κοπάδια και σας υποσχόμαστε ότι θα τάχουμε συντροφικά και θα τρώμε τα πρόβατα μαζί ώσπου να χορτάσουμε! Οι σκύλοι πίστεψαν τους λύκους και τους παρέδωσαν τη στάνη ! Οι λύκοι μπήκαν μέσα, σκότωσαν τα σκυλιά και έφαγαν ανενόχλητοι τα πρόβατα!

Κάπως έτσι έδρασαν η τροϊκα και η "σύμμαχός" μας κα Μερκελ η οποία επέβαλε εκβιαστικά, δια του Σοϊμπλε, τους όρους της στον Πρόεδρο της Κύπρου, υποχρεώνοντάς τον να συμφωνήσει αφού δεν υπήρχε γι' αυτόν άλλη λύση!


Βέβαια, θα φανεί στο μέλλον αν αυτή η συμφωνία ήταν η καλύτερη δυνατή ή άκρως βλαπτική για τον Κυπριακό λαό! Γιατί το κούρεμα (δήμευση) των καταθέσεων και μάλιστα σε τόσο μεγάλο ποσοστό, είναι βέβαιο, ότι θα προκαλέσει οπωσδήποτε σοβαρούς κραδασμούς τόσο στην οικονομία της Κύπρου,όσο και στις οικονομίες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, αφού κανένας πλέον δεν θα πιστεύει ότι το κούρεμα των Κυπριακών καταθέσεων δεν θα το υποστούν και κάποιοι άλλοι!

Έτσι, η κα Μέρκελ, με τη συμπαράσταση της ανόητης παρέας της του βορρά, αλλά και την ανοχή μ ι κ ρ ώ ν και α ν ί κ α ν ω ν πολιτικών ηγετών του Νότου, κατάφερε να καταστήσει την Ευρωζώνη, εκτός των άλλων, και αναξιόπιστη!

Επιτέλους, είναι καιρός οι πολιτικές δυνάμεις του Νότου, να αντιληφθούν ότι αν δεν συμπήξουν ενιαίο μέτωπο αντίστασης, ορθώνοντας το.... ανάστημά τους (αν φυσικά το έχουν!!!) απέναντι στην αλαζονική συμπεριφορά της ιδιόρρυθμης κυρίας η οποία απεργάζεται συστηματικά τη διάλυση της Ε Ε, οι ..."λύκοι" του Βορρά θα κατασπαράξουν τα ...."πρόβατα" του Νότου!

*Πρόεδρος του AHI (Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου Ελλάδος), τ. Βουλευτής
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ