2013-03-28 15:51:04
Φωτογραφία για Κ.Γκιουλέκας: Η Ευρώπη έχει μεταλλαχθεί, έχει αλλάξει
από το Γραφείο Τύπου

Ο Κ. Γκιουλέκας στον ρ/σ της ΝΕΤ

«Η Ευρώπη έχει μεταλλαχθεί, έχει αλλάξει. Η διαφορά μεταξύ ισχυρών και μη ισχυρών είναι πιο έντονη σήμερα. Κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις.

Το σίγουρο είναι ότι αυτά που κάποτε αποτελούσαν την συνεκτική ουσία για τους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αξίες που κάποτε ενέπνευσαν τους οραματιστές και τους ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υποχωρήσει και βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε νέα δεδομένα», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΝΔ Α Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας μιλώντας σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ, στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τσιούτσια.

«Οι εταίροι μας πρέπει να αντιληφθούν ότι οι αποφάσεις που παίρνονται στις Βρυξέλλες δεν επηρεάζουν μόνο οικονομίες, αλλά την πορεία ολόκληρων λαών.

Και επειδή πολλοί λαοί της Ευρώπης βρίσκονται στα πρόθυρα της κοινωνικής έκρηξης οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να το προσμετρούν αυτό στις όποιες αποφάσεις τους.


Τα όποια προβλήματα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται μόνο με την τεχνοκρατική αντίληψη. Πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται λαοί ολόκληροι. Υπάρχει μια κοινωνική συνοχή η οποία δοκιμάζεται συνεχώς», επισήμανε ο Κ.Γκιουλέκας.

Και πρόσθεσε:

«Μέχρι πρότινος μιλούσαμε κυρίως με οικονομικούς όρους. Μιλούσαμε για ανάπτυξη, οικονομική πρόοδο και αγορές. Με το παράδειγμα της Κύπρου είδαμε ότι επανήλθε στο προσκήνιο η γεωπολιτική.

Είδαμε έντονα να μπαίνουν στην συζήτηση και πάλι όροι γεωπολιτικής. Είδαμε κράτη να αλλάζουν απότομα την στάση τους προς την Κύπρο, όπως την Ρωσία και το Ισραήλ, και να αλλάζουν ευαίσθητες ισορροπίες.

Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το παρακολουθεί ιδιαίτερα κι η Ελλάδα. Έχουμε μπροστά μας το θέμα της ΑΟΖ, το οποίο έχει δηλώσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι αποτελεί άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης. Τέτοια θέματα, όμως, χρειάζονται προσεκτική διαχείριση και ψύχραιμη αντιμετώπιση», κατέληξε ο Κ.Γκιουλέκας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ