2013-03-28 14:57:29
Φωτογραφία για Ηλεία: Θρήνος για τον τραγικό θάνατο της 51χρονης Φωτεινής Βλάχου σε τροχαίο
Την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο, λίγες μόλις ημέρες πριν από το γάμο του γιου της, έμελλε να αφήσει η 51χρονη συνταξιούχος πολιτικός υπάλληλος της Αστυνομίας, Φωτεινή Βλάχου, η οποία έπεσε θύμα τροχαίου το πρωί της Τετάρτης στην Εθνική Οδό Πύργου-Πάτρας.

Η είδηση του θανάτου της άτυχης γυναίκας, τόσο στον Πύργο, όπου η ίδια έμενε με την οικογένειά της όσο και στο χωριό Λάλα απ’ όπου καταγόταν, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως η γλυκιά και χαμογελαστή Φωτεινή έφυγε από τη ζωή έτσι ξαφνικά.

Η ώρα ήταν λίγο πριν από τις δώδεκα το μεσημέρι, όταν η Φωτεινή Βλάχου άφησε στην άκρη του δρόμου –στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Πύργου-Πάτρας– το αυτοκίνητό της, ένα πράσινο Opel, με σκοπό να επισκεφθεί κατάστημα ηλεκτρικών ειδών που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά. Επιχείρησε να διασχίσει την Εθνική Οδό, προκειμένου να φτάσει στο κατάστημα, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο που είχε κατεύθυνση προς Πύργο.


Η ειρωνεία της τύχης για την άτυχη γυναίκα είναι πως τη στιγμή που προσπαθούσε να περάσει απέναντι την Εθνική Οδό Πύργου – Πάτρας, η οδηγός ενός αυτοκινήτου, προπορευόμενο του οχήματος που τελικά παρέσυρε την 51χρονη, αντιλήφθηκε την παρουσία της στο σημείο και με ελιγμό την απέφυγε αστραπιαία.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας, όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά και κανείς δεν κατάλαβε πώς συνέβη το μοιραίο. Φανερά σοκαρισμένος λίγα λεπτά μετά το ατύχημα ήταν και ο 50χρονος οδηγός του ΙΧ επιβατηγού οχήματος, ιδιωτικός υπάλληλος από την Πάτρα, που παρέσυρε και σκότωσε την 51χρονη Φωτεινή Βλάχου.

Μην μπορώντας να πιστέψει πώς η γυναίκα βρέθηκε μπροστά του, ο 50χρονος προσπαθούσε να εξηγήσει στους αστυνομικούς όλα όσα συνέβησαν. Αρκετά ταραγμένη, στεκόταν στην άκρη του δρόμου και η νεαρή οδηγός του αυτοκινήτου η οποία λίγα λεπτά πριν από το μοιραίο είδε τη γυναίκα να επιχειρεί να περάσει το δρόμο και την απέφυγε με έναν αστραπιαίο ελιγμό.

Συγκλόνισε ο χαμός

Λίγα λεπτά μετά το συμβάν, η είδηση του θανάτου της 51χρονης Φωτεινής Βλάχου στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, όπου η ίδια εργαζόταν ως πολιτικός υπάλληλος, προκάλεσε θλίψη και οδύνη στους συναδέλφους και φίλους της που δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη. Ο τραγικός χαμός ενός προσώπου που όλοι γνώριζαν, γρήγορα έφερε δάκρυα συγκίνησης, ειδικά στους συναδέλφους της στο Επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, στο οποίο η Φωτεινή Βλάχου εργαζόταν μέχρι και τον περασμένο Οκτώβριο.

Ακόμα πιο τραγικές οι φιγούρες, στο χωριό των γονιών της, το Λάλα, όταν η είδηση έφτασε στα αυτιά των δικών της ανθρώπων, οι οποίοι πάλευαν να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί.

Ένας αξιαγάπητος άνθρωπος

Η Φωτεινή Βλάχου, όπως αναφέρουν στο patrisnews άνθρωποι που τη γνώριζαν, ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων, πάντα γελαστή και ευγενική. Μόλις πριν από έξι μήνες είχε βγει στη σύνταξη και από τότε ζούσε με τον άντρα της, Χαράλαμπο, συνταξιούχο δημοτικό υπάλληλο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Πύργου και τα δύο τους παιδιά στον Πύργο.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα η Φωτεινή Βλάχου είχε αναλάβει εντατικά τις προετοιμασίες για τον γάμο του γιου της, ο οποίος σε λίγες μέρες, όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα παντρευόταν. Η κηδεία της άτυχης Φωτεινής Βλάχου θα γίνει σήμερα (28/3) στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Πύργου. Η εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» και το Patrisnews εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στους δικούς της.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ