2013-03-28 07:00:07
Φωτογραφία για Κύπρος: Μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού
Σε περαιτέρω μείωση κατά 3% της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος θα επιχειρήσει να προχωρήσει η Κυβέρνηση, μέσω... προσπάθειας μείωσης των λειτουργικών εξόδων της ΑΗΚ, εκτός από ήδη προγραμματισμένη μείωση της τάξης του 5,75% που θα ισχύει από την 1η Απριλίου.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, εξερχόμενος από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη συμμετοχή όλων φορέων που έχουν να κάνουν με τον τομέα της ενέργειας.

"Πρώτη προτεραιότητα του Προέδρου, και θα την εφαρμόσουμε άμεσα, είναι η μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος. Ηδη, υπάρχει η απόφαση για μείωση της τάξης του 5,75% από την 1η Απριλίου που θα εφαρμοστεί και σήμερα συμφωνήσαμε ότι η ΑΗΚ θα μελετήσει τρόπους περαιτέρω μείωσης των λειτουργικών εξόδων της ούτως ώστε σε δυο εβδομάδες να μπορέσουμε να ανακοινώσουμε περαιτέρω μειώσεις».

Πρόσθεσε ότι ο στόχος της περαιτέρω μείωσης αγγίζει το ποσοστό της τάξης τουλάχιστον 3% και σημείωσε ότι «το μεγαλύτερο κόστος στην ηλεκτροπαραγωγή είναι το κόστος των καυσίμων και το κόστος της χρηματοδότησης της ΑΗΚ. Η ΑΗΚ θα διαβουλευθεί εσωτερικά για να έρθει πίσω σε δυο βδομάδες. Η ΑΗΚ το βλέπει πάρα πολύ θετικά, οπότε είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του μήνα αρχές Απρίλη.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ