2013-03-28 01:32:04
Φωτογραφία για Εικόνες βγαλμένες από παραμύθια ομορφαίνουν τα κτίρια στη Θεσσαλονίκη
Εικόνες βγαλμένες από παραμύθια, που άλλοτε θέλουν να αποδώσουν με τον πιο πιστικό τρόπο την σκληρή πραγματικότητα και άλλοτε, προσπαθούν να μας ταξιδέψουν σε... διαφορετικούς, όμορφους κόσμους, οι οποίοι δημιουργούνται στο μυαλό του κάθε καλλιτέχνη.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως η τέχνη του γκράφιτι γεννήθηκε στους δρόμους και έδωσε χρώμα και ομορφιά στους βρώμικους, κιτρινισμένους και φθαρμένους τοίχους των κτιρίων, στις απρόσωπες μεγαλουπόλεις.

Στην Θεσσαλονίκη, μία πόλη που έχει μία ιδιαίτερη κουλτούρα και οι τέχνες όλων των ειδών βρίσκουν φανατικούς θαυμαστές, δεν μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση η τέχνη του γκράφιτι. Από τους κεντρικούς δρόμους μέχρι και στα πιο σκοτεινά σοκάκια της, μπορεί ο καθένας να δει ζωγραφιές στους τοίχους και σε παλιές μάντρες, οι οποίες όχι μόνο δεν περνούν απαρατήρητες, αλλά αντίθετα σε κάνουν να σταθείς και να τις περιεργαστείς με θαυμασμό.


«Είναι ένας τρόπος έκφρασης μέσα από τον οποίο ομορφαίνουμε την πόλη μας», είπε στο thousandnews.gr, ο Γιάννης Λιβιεράτος καλλιτέχνης γκράφιτι. «Υπάρχουν καλλιτέχνες γκράφιτι που σχεδιάζουν μία εικόνα μέσα από την καθημερινότητα, ώστε να την σχολιάσουν. Άλλοι βλέπουν τη ζωγραφική στους τοίχους ως τρόπο έκφρασης των δικών τους συναισθημάτων», σημειώνει ο Γιάννης Λιβιεράτος ερωτώμενος για το πως επιλέγει ο καλλιτέχνης το θέμα του γκράφιτι.

Σήμερα η τέχνη του γκράφιτι περνάει τη δική της κρίση, καθώς η δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν την έχει αφήσει ανεπηρέαστη. «Είναι ένα ακριβό χόμπι, αφού για να κάνεις μία ζωγραφιά χρειάζεται να ξοδέψεις πάνω από 50 ευρώ. Το ποσό αυτό είναι αρκετά μεγάλο για να το δίνεις ώστε να κάνεις το χόμπι σου», αναφέρει.

thousandnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ