2013-03-28 01:09:01
Φωτογραφία για Στις υποψήφιες για τους Ο.Α. του 2020 η Κων/πολη
Άψογη ήταν η παρουσίαση της υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων το 2020. Σύμμαχο στην προσπάθεια αποτελεί το αεροδρόμιο "Ατατούρκ". Στις 9 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί το όνομα της νικήτριας.

Δώδεκα χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη αντιπροσωπείας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Κωνσταντινούπολη, φαίνεται πως οι Τούρκοι έμαθαν από τα λάθη τους.

"Η επίσκεψη μας ήταν καλά οργανωμένη και αποκτήσαμε μια εξαιρετική εντύπωση των ικανοτήτων και του ενθουσιασμού της επιτροπής διεκδίκησης", τόνισε ο Σερ Κρεγκ Ρίντι, επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης της ΔΟΕ.

Τις τέσσερις προηγούμενες φορές που η Κωνσταντινούπολη διεκδίκησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τελευταία τη διοργάνωση του 2008 που κατέληξε στο Πεκίνο, η παρουσίαση ήταν πρόχειρη με αρκετές άστοχες δηλώσεις.

Και αυτή τη φορά η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει θερμά την ανάληψη της διοργάνωσης, της πρώτης που θα γίνει σε δύο ηπείρους: Στην Ευρώπη και στην Ασία.


Περίπου 19.200.000.000 δολάρια θα δαπανηθούν για έργα που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Τούρκοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αθήνας που απέκτησε αεροδρόμιο, μετρό μεταξύ άλλων δηλαδή θα προσπαθήσουν μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής στο πάλαι ποτέ "κέντρο του κόσμου".

 

Τόσο μεγάλο ποσό δεν μπορούν να συγκεντρώσουν το Τόκιο και η Μαδρίτη, οι άλλες δύο υποψήφιες πόλεις για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης... έμπειρες στην ήττα όπως και η Κωνσταντινούπολη.

Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και νεαροί αθλητές διασκορπίστηκαν σε όλα τα σημεία που επισκέφθηκε η αντιπροσωπεία της ΔΟΕ. Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό αθλητισμού, Σουάτ Κιλίκ, εκπροσωπούν τους νέους της Πόλης.

"Έχουμε 11.000.000 ανθρώπους που θέλουν να έρθουν οι αγώνες στην Κωνσταντινούπολη και το 50% αυτών των ανθρώπων έχουν ηλικία μικρότερη από 25 χρόνια".

Το μεγάλο αβαντάζ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με όσους παρακολουθούν τη "μάχη" των υποψηφιοτήτων, είναι το αεροδρόμιο "Κεμάλ Ατατούρκ", το αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη... κίνηση το 2012. Περισσότεροι από 45.100.000 ταξιδιώτες "πέρασαν" από το αεροδρόμιο, παρουσιάζοντας αύξηση στην κίνηση κατά 21%. Και φυσικά οι τουρκικές αερογραμμές, "Turkish Airlanes" βρίσκονται παντού στον αθλητισμό, επενδύοντας ιλιγγιώδη ποσά στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο τένις και σε άλλα δημοφιλή αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Δεν τίθεται αμφιβολία, η Κωνσταντινούπολη εντυπωσίασε τους 17 "κατασκόπους" της ΔΟΕ. Με τις επισκέψεις στις τρεις υποψήφιες πόλεις να έχουν ολοκληρωθεί, πλέον περνάμε στις διεθνείς παρουσιάσεις και στο "κυνήγι" των ψήφων. Η εκκίνηση θα δοθεί στην Αγία Πετρούπολη στα τέλη Μαΐου.

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των υποψηφιοτήτων στη Λοζάνη στις 3 και 4 Ιουλίου σε όλα τα μέλη της ΔΟΕ. Το όνομα του νικητή, δηλαδή της πόλης που θα παραλάβει τη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων από τα βραζιλιάνικα χέρια θα ανακοινωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου στο Μπουένος Άιρες.

Πηγή:sport24.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ