2013-03-27 19:34:04
Φωτογραφία για Επιμένει να μη συνεργαστεί με τον Μπερσάνι ο Γκρίλο
Την πλάτη γύρισε για άλλη μια φορά ο Μπέπε Γκρίλο στον ηγέτη της Κεντροαριστεράς στην Ιταλία, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Νέο «όχι» έλαβε ο Μπερσάνι από τους βουλευτές και τους γερουσιαστές του ιταλικού κινήματος M5S, επισημαίνοντας πως δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης σε κανένα από τα δύο Σώματα, ούτε να απέχουν από την ψηφοφορία στη Γερουσία -κάτι που εμμέσως θα διευκόλυνε τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Μπερσάνι, που έχει λάβει από τον Ιταλό πρόεδρο την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, κυριαρχεί μεν με διαφορά στη Βουλή αλλά δεν έχει πλειοψηφία στη Γερουσία.

Παράλληλα, ο επικεφαλής των γερουσιαστών του «M5S», Βίτο Κρίμι, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο στήριξης του Μπερσάνι, διευκρίνισε πως τα μέλη του κινήματος «θα ψηφίσουμε όχι στη Βουλή και στη Γερουσία. Αποκλείω να βγούμε από την αίθουσα».

Αύριο ο Μπερσάνι αναμένεται να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για να πληροφορήσει τον Πρόεδρο, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, σχετικά με τα αποτελέσματα των προσπαθειών του
. Αναφορικά με την συνεργασία με το μέτωπο του Μπερλουσκόνι, το Δημοκρατικό κόμμα αντιτίθεται κατά πλειοψηφία σε μια πλήρη συμμετοχή της κεντροδεξιάς στην νέα κυβέρνηση. Αυτό που αντιπροτείνεται στην παράταξη του Καβαλιέρε είναι μια συμφωνία επί ορισμένων θεσμικών αλλαγών , όπως την μείωση του αριθμού των βουλευτών και γερουσιαστών και των συνολικών απολαβών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπερσάνι ίσως ζητήσει αύριο από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να του επιτραπεί να επαληθεύσει με μια ψηφοφορία στην Γερουσία αν εξασφαλίζει την αναγκαία υποστήριξη του σώματος.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ