2013-03-27 17:04:01
Φωτογραφία για Τηγανίτα μήλου πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.
Ότι πρέπει για να ξεκινήσετε υπέροχα το πρωινό σας!

Υλικά2 κ.σ. βούτυρο1 μεγάλο μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια 0,5 εκ.1/2 φλιτζάνι γάλα1/2 φλιτζάνι αλεύρι ντίνκελ (αλεύρι χωρίς σιτάρι)4 αυγά2 κ.σ. ζάχαρη1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτιζάχαρη άχνη (προαιρετικά)Εκτέλεση Συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Θα ψήσουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου.

Βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε τις φέτες μήλου και μαγειρεύουμε γυρίζοντας τα μία φορά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 3-5'. Αφαιρούμε τα μήλα από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Εν τω μεταξύ, λιώνουμε την  άλλη κ.σ. βούτυρο. Βάζουμε το βούτυρο, το γάλα, το αλεύρι, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία λεία ζύμη.

Ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι πάνω στο ματι, αφήνουμε τη ζύμη να σταθεροποιηθεί λίγο για περίπου ένα λεπτό και στη συνέχεια βάζουμε τις φέτες μήλου  σε ένα κυκλικό μοτίβο πάνω από τη ζύμη.

Βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 15'  ή μέχρι η τηγανίτα φουσκώσει και  ροδίσει. Βγάζουμε το τηγάνι από το φούρνο.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

www.ofono.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ