2013-03-27 15:41:13
Φωτογραφία για «Η Red Bull χρειάζεται επικεφαλής με... καρύδια»
Λίγα 24ωρα μετά τα όσα συνέβησαν στον αγώνα της Μαλαισίας, η ατμόσφαιρα στη Red Bull παραμένει βαριά.

Τόνοι μελάνης χύνονται σε καθημερινή βάση για το αν έπρεπε ή όχι ο Vettel να υπακούσει στις εντολές της ομάδας του, αν ήταν ηθική ή όχι η ενέργειά του, για το τι θα πράξει ο Webber, ο οποίος βρίσκεται στο Queensland για να ηρεμήσει και να κάνει σέρφινγκ, για το πως θα είναι οι σχέσεις τους από δω και στο εξής.

Οι άνθρωποι της Red Bull ξεκαθαρίζουν ότι η συμπεριφορά του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή δεν θα περάσει έτσι και πως θα συζητηθεί διεξοδικά στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον επόμενο αγώνα, στην Κίνα.

«Αυτό το θέμα είναι ένα από αυτά που συζητιούνται ιδιαιτέρως. Έχουμε ήδη κάνει μια μικρή κουβέντα και όταν ηρεμήσουν τα πράγματα θα συζητήσουμε περαιτέρω πριν από τον επόμενο αγώνα. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν υπήρχε ποτέ απόλυτη εμπιστοσύνη μεταξύ τους μετά την Τουρκία το 2010, όμως υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Είναι οδηγοί αγώνων και πιέζουν στο όριο, είναι μέρος του DNA τους. Αυτός είναι και ο λόγος που τους έχουμε στην ομάδα άλλωστε», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner.


Kαι όλα αυτά την ώρα που πολλά ακούγονται και γράφονται για τον Webber, ο οποίος παρουσιάζεται χολωμένος από την στάση του team-mate του και που, όπως γράφτηκε, σκέφτεται σοβαρά ακόμα και το ενδεχόμενο να τα παρατήσει. Όλα αυτά βέβαια εν βρασμώ ψυχής, όπως είπε ο πατέρας του που διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Οι πληροφορίες από την Αυστρία αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης της Red Bull, Dietrich Mateschitz είναι ενοχλημένος από τη στάση του Vettel, τη στιγμή που το δεξί του χέρι, ο Dr. Helmut Marko, ξεκαθαρίζει πως θα πρέπει ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα πρέπει να πάψει να είναι τόσο εγωιστής και να βάλει πάνω απ' όλους την ομάδα.

Την όλη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις τάξεις των Παγκόσμιων Πρωταθλητών, σχολίασε ένας παλιός γνώριμος, ο Flavio Briatore, που αναφέρθηκε όχι μόνο στις σχέσεις των δύο πιλότων, αλλά και στον χειρισμό της Red Bull, θεωρώντας τον Christian Horner βασικό υπεύθυνο για όλα όσα συμβαίνουν.

«Νομίζω ότι δεν έχουν την παραμικρή σχέση πλέον. Εξάλλου από πέρσι φαινόταν ότι οι σχέσεις τους ήταν πολύ τυπικές. Δεν νομίζω ότι αυτή η σχέση μπορεί να βελτιωθεί. Είναι δύο επαγγελματίες οι οποίοι πρόκειται να κυνηγήσουν νίκες αλλά σε καμία περίπτωση ο Mark δεν πρόκειται να βοηθήσει τον Vettel στο μέλλον και πιστεύω ότι ούτε ο Vettel θα βοηθήσει τον Mark. Έτσι έχουμε δύο εχθρούς στην ίδια ομάδα και αυτό μάλλον θα είναι πλεονέκτημα για τη Ferrari», σχολίασε ο Briatore στο ραδιοφωνικό σταθμό της RAI και πρόσθεσε: «Είναι σίγουρο ότι του χρόνου δεν θα είναι μαζί. Υπήρχαν προβλήματα από πέρυσι ούτως ή άλλως. Το μονοθέσιό τους είναι πολύ ανταγωνιστικό οπότε και οι δύο θέλουν να μείνουν αλλά στη Sepang αποδείχτηκε ότι κανείς δεν κάνει κουμάντο στην ομάδα. Το αφεντικό είναι ο Vettel, παράλληλα όμως δεν μπορείς να έχει έναν επικεφαλής ομάδας να κάνει τον οδηγό».

Ο Ιταλός ήταν ιδιαίτερα σκληρός με τον επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner, τον οποίο θεωρεί «λίγο» για αυτή τη θέση: «Αν υπήρχε ένας επικεφαλής με 'καρύδια' θα τους είχε αλλάξει θέσεις ξανά. Το πρόβλημα είναι ότι στο pitwall υπάρχουν δύο άνθρωποι με διαφορετικές αντιλήψεις οι οποίοι έχουν πίσω τους τον Helmut να τα μεταφέρει όλα στον Mateschitz, οπότε είναι φοβισμένοι. Συνήθως στην πρώτη νίκη της χρονιάς στο βάθρο ανεβαίνει ο επικεφαλής της ομάδας. Ο Christian δεν είχε καν τη δύναμη να ανέβει στο βάθρο διότι έχει χάσει τα ηνία της ομάδας από τον οδηγό του. Πρώτα πας εσύ ο ίδιος αν έχεις πάρει το πρωτάθλημα ή αν έχει νικήσει αγώνα και μετά στέλνεις τους μηχανικούς σου ή τον τεχνικό διευθυντή. Το γεγονός ότι ο Christian δεν ανέβηκε στο βάθρο μετά το 1-2 λέει πολλά για την αδυναμία του συγκριτικά με τους άλλους».

Βy: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ