2013-03-26 20:13:03
Φωτογραφία για Σόιμπλε: Αργά αλλά εμφανώς, η Ελλάδα πηγαίνει μπροστά
Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα στέλνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε αποκλειστική συνέντευξη, το δεύτερο μέρος της οποίας... δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".

"Συνεχίστε με συνέπεια τον δρόμο που συμφωνήθηκε, φτάστε στο ΄΄ορόσημο΄΄ του πρωτογενούς πλεονάσματος και μην ανησυχείτε για τη συμπαράσταση των εταίρων" ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός και συνέχισε: "Η Ελλάδα με την κυβέρνηση Σαμαρά έκανε μεγάλα βήματα προόδου. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε αυτή τη πορεία".

Κληθείς να σχολιάσει τα βήματα προόδου της χώρας σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα τόνισε: "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η χώρα έχει να κάνει πάρα πολλά που δεν είναι ούτε απλά ούτε ανώδυνα. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση και οι έλληνες πολίτες αντιμετωπίζουν την πρόκληση. Και η υπόλοιπη ευρωζώνη βοηθά όσο μπορεί. Το αποτέλεσμα; Βλέπουμε ήδη τους πρώτους καρπούς! Αργά αλλά εμφανώς, η Ελλάδα πηγαίνει μπροστά" και συνέχισε: "Εάν η Ελλάδα έχει τη δύναμη και την υπομονή να ακολουθήσει αυτή την πορεία με συνέπεια, θα αναρρώσει και θα μπορεί να αναπτυχθεί σε μια βιώσιμη και σταθερή βάση. Παρ’ όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες, υπάρχουν σημαντικοί και σοβαροί λόγοι να κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον".


Στη συνέντευξή του ο γερμανός υπουργός αναφέρθηκε στους πολίτες της Ελλάδας οι οποίοι υποφέρουν από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Οι απλοί άνθρωποι δεν είναι εκείνοι που προκάλεσαν τα προβλήματα της Ελλάδας. Σε πολλές χώρες που είναι σε πρόγραμμα, οι πολίτες υποφέρουν από παραλείψεις προηγούμενων κυβερνήσεων και των προηγούμενων πολιτικών τους ελίτ" .

Όσον αφορά στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισημαίνει: "Το κούρεμα ήταν απαραίτητο για να βγει η Ελλάδα από την παγίδα του χρέους. Για αυτό αγωνίστηκα πολύ. Πολλοί στην Ευρώπη δεν το ήθελαν. Η Ελλάδα το ήθελε, είναι εύλογο, ο καθένας που έχει πολλά χρέη θέλει τη διαγραφή τους. Στο τέλος διαγράφηκε το 50% του ελληνικού χρέους. Το κούρεμα έπληξε σημαντικά και τον γερμανό φορολογούμενο, διότι ορισμένες γερμανικές τράπεζες με μεγάλη έκθεση σε ελληνικά ομόλογα ήταν τράπεζες που προηγουμένως είχαν δυσκολίες και έπρεπε να στηριχθούν από τον γερμανό φορολογούμενο. Στο θέμα αυτό λοιπόν δεν δέχομαι καμία κριτική, διότι αυτό το μέτρο ήταν επιβεβλημένο για να βοηθηθεί η Ελλάδα".
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Badge Customizer: Cydia tweak free new
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Badge Customizer: Cydia tweak free new
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ