2013-03-26 17:26:05
Φωτογραφία για Μαύρες σημαίες ύψωσε το υπεραστικό κτελ Χίου [video]
Φωνή αγανάκτησης ενάντια στην αναλγησία του κράτους υψώνουν από σήμερα οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου που σταματούν επ’ αόριστο τα τακτικά και μαθητικά δρομολόγια.

Αιτία της συγκεκριμένης απόφασης αποτελούν τα χρέη του ΥΠ.ΕΣ. στους ίδιους για την πραγματοποίηση των μαθητικών δρομολογίων που από το 2011 μέχρι και σήμερα ξεπερνούν το 1εκ ευρώ.

«Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε τα δρομολόγια, είναι ότι δεν μπορούμε. Τα έξοδα και τα χρέη μας πνίγουν. Στους πρατηριούχους χρωστάμε πάνω από 100.000 ευρώ για πετρέλαια. Τους έχουμε φεσώσει χωρίς να μπορούμε να τους αποπληρώσουμε. Έχουμε να λάβουμε μισθό εδώ και 10 μήνες. Έχουμε συμφωνήσει σε συνολικό «κούρεμα» 37% από αυτά που μας οφείλει το κράτος», είπαν οι ίδιοι τονίζοντας ότι πλέον δεν έχουν την ψυχολογική διάθεση να εκτελέσουν δρομολόγιο.


«Μεταφέρουμε ανθρώπινες ζωές. Με τι ψυχικό σθένος να οδηγήσουμε το όχημα; Εκτός αυτού που θα βρούμε τα χρήματα για τη μηχανολογική συντήρηση των λεωφορείων», διερωτήθηκαν οι ίδιοι ζητώντας τη στήριξη τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και των αιρετών.

«400.000 ευρώ για να βάλουμε μπροστά»

Αυτό το ποσό έθεσε ως προαπαιτούμενο ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λ. Καλαγκιάς τονίζοντας ότι έτσι θα καλυφθούν τα πρώτα έξοδα.

«Με αυτό το ποσό μπορούμε να πούμε ότι κάτι μπορούμε να κάνουμε. Θα ξεχρεώσουμε τους πρατηριούχους και στη συνέχεια το ΙΚΑ και την Εφορία και θα περισσέψουν και λίγα χρήματα για να δώσω στους οδηγούς να πάνε στις οικογένειές τους», είπε ο ίδιος.

Ο κ. Καλαγκιάς κατέστησε σαφές ότι οι κινητοποιήσεις θα σταματήσουν μόνο σε περίπτωση που καταβληθούν τα χρήματα.

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα δεχθούμε καμία άλλη υπόσχεση. Ζητάμε χρήματα και μόνο. Από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει».

politischios.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ