2013-03-26 05:14:03
Φωτογραφία για Οι προκλήσεις για τον συνδικαλισμό
Χωρίς αλλαγή συσχετισμών δυνάμεων και με «πύρινη» νίκη της ΠΑΣΚΕ ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες του 35ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Αλεξανδρούπολη.

Η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΚΕ, αν και με απώλεια έξι εδρών αναδείχθηκε εκ νέου πρώτη δύναμη. Συγκεκριμένα η ΠΑΣΚΕ έχει 16 από τις 45 έδρες, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας Εργατών.

Δεύτερη δύναμη, η προσκείμενη στη ΝΔ, ΔΑΚΕ, διατηρώντας 11 έδρες.Μία έδρα επιπλέον κέρδισε η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ, η οποία φθάνει τις 10.

Στις πέντε έδρες, αυξάνοντας τη δύναμη της η Αυτόνομη Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρεις έδρες, κατέκτησε η πρωτοεμφανιζόμενη κίνηση "ΕΜΕΙΣ" στην οποία συμμετέχει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος.

Οι ζυμώσεις και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων θα συνεχιστούν, ώστε εντός των επομένων 15 ημερών να συγκροτηθεί το προεδρείο.


Ωστόσο, δύο στοιχεία θα μπορούσαν να θεωρηθούν δεδομένα, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι η επόμενη μέρα του συνεδρίου θα βρει την μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας να αντιμετωπίζει τις νέες προκλήσεις με παλιά συνδικαλιστικά υλικά:

Η εκ νέου συμπόρευση ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, θα δημιουργήσει στο εσωτερικό της Συνομοσπονδίας Εργατών πλειοψηφικό ρεύμα, με την Αυτόνομη Παρέμβαση και την Κίνηση ΕΜΕΙΣ να αντιδρούν χωρίς όμως να μπορούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς, ενώ η προσκείμενη στο Κομμουνιστικό Κόμμα παράταξη θα συνεχίσει την ανεξάρτητη πορεία της εντός αλλά και εκτός ΓΣΕΕ, μέσω του ΠΑΜΕ.

Κι όλα αυτά όταν η ΓΣΕΕ στο κεντρικό ψήφισμα του Συνεδρίου της, βάζει ψηλά τον πήχη των διεκδικήσεων τονίζοντας ότι στόχος της είναι “η ανάσχεση της ύφεσης, η αντιμετώπιση του εφιαλτικού προβλήματος της ανεργίας, η επαναθεμελίωση του εργατικού δικαίου στη χώρα μας και γενικότερα η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών”. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επιστροφή στο... παρασόλ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επιστροφή στο... παρασόλ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ