2013-03-25 22:14:13
Φωτογραφία για H Ώρα της γης στη Ναύπακτο - Δείτε φωτο
Με την συμμετοχή εκατομμυρίων πολιτών σε πάνω από 150 χώρες και 7.000 πόλεις ανά τον κόσμο, υλοποιήθηκε η δράση «Η Ώρα της Γης» για το 2013.

Η πρόκληση της φετινής Ώρας της Γης για μία καλύτερη ζωή ενεργοποίησε δεκάδες Δήμους σε ολόκληρη τη χώρα, αφήνοντας απτή κληρονομιά σε πολίτες και περιβάλλον και «κατέβασε τον διακόπτη» στην Ακρόπολη και άλλων σημείων αναφοράς, ανά την Ελλάδα.

Θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, δημιουργία πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής, πεζοδρομήσεις, διαγωνισμοί περιβαλλοντικών προτάσεων, κοινωνικά παντοπωλεία και μέρες αφιερωμένες στην ανταλλαγή αγαθών. Αυτές είναι λίγες μόνο από τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι 110 και πλέον δήμοι της χώρας που συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2013.

Αυτοί όμως που κρατούν για ακόμη μια φορά τα ηνία της Ώρας της Γης είναι οι πολίτες που κατέθεσαν την προσωπική τους δέσμευση για μία καλύτερη ζωή.

Φέτος η εκστρατεία υιοθέτησε το σκεπτικό της δέσμευσης «Θα το κάνω, αν το κάνεις» (“I will if you will”), το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων που ωφελούν το περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και την ίδια μας την καθημερινότητα. Τα τρία «αν το κάνεις» για τη χώρα μας είναι:


«αν πρασινίσεις το μπαλκόνι σου»

«αν χαρίσεις ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι»

«αν χρησιμοποιείς ΜΜΜ, το ποδήλατο, ή τα πόδια για τις μετακινήσεις σου»

Ο Δήμος Ναυπακτίας και η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πράσινο+Μπλε με την υποστήριξη του WWF Ελλάς , υλοποίησαν για πέμπτη συνεχή χρονιά, δράσεις για την «Ώρα της γης» στο γραφικό λιμάνι της πόλης.

Από τις 11.00 και έως τις 21:00 στο κτήριο «Ναυπακτία» στο λιμάνι, εθελοντές πολίτες της δημοτικής κοινότητας Ναυπάκτου, παρελάμβαναν τρόφιμα που έφεραν απλοί πολίτες και τα οποία διατέθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ναυπακτίας, στηρίζοντας με αυτό τον τόπο συνανθρώπους μας, που πραγματικά τα έχουν άμεση ανάγκη.

Το ίδιο Βράδυ από τις 20:30 έως τις 21:30 στο λιμάνι της Ναυπάκτου, έσβησαν τα φώτα και πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση από τον Παντελή Αναστασόπουλο και την ορχήστρα του με Ελληνικά έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια.

Η συμμετοχή της χορευτικής ομάδας παιδιών της σχολής χορού της Μάρθας Καραλή, έδωσε με ξεχωριστό τρόπο το δικό της μήνυμα γα το περιβάλλον γράφοντας με τα σώματά τους μηνύματα όπως «Η γη μας χρειάζεται… σώσε τη γη».

“Την ανάγκη αλληλεγγύης προς τον άνθρωπο και τον σεβασμό προς το περιβάλλον, αλλά και την δέσμευση του Δήμου για διατήρηση και λειτουργία της Τράπεζας κοινωνικής αλληλεγγύης”, τόνισε στον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Ναυπακτίας Σπύρος Τσέλιος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλάσιου κ. Ιερόθεος.

Ευχαριστούμε όλους τους φορείς, επαγγελματίες και απλούς πολίτες που εθελοντικά συμμετείχαν και βοήθησαν ουσιαστικά για την υλοποίηση των δράσεων.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ