2013-03-24 23:39:04
Φωτογραφία για Μια εφημερίδα ... όλη δική τους!
Όχι μόνο το «Δικαίωμα στη ζωή» αλλά και το δικαίωμα στην ενημέρωση κατέκτησε η συντακτική ομάδα του συλλόγου, η οποία ήδη κυκλοφορεί το τρίτο φύλλο της εφημερίδας της.

Η συντακτική ομάδα αποτελείται από τέσσερις εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στα πρώτα βήματα της καριέρας τους, λειτουργούν επαγγελματικά και κυρίως ομαδικά.

Οι συντάκτες στην αρχή ήταν δύο, ο Παντελής Kαλυκάκης και η Κούλα Μοσχάκη και στη συνέχεια στην ομάδα προστέθηκε ο Bαλάντης Καμπάς και η Ρένα Σταυρακάκη.

Την ιδέα για τη δημιουργία της εφημερίδας είχε η ψυχολόγος Ειρήνη Γρηγοράκη που είναι και η υπεύθυνη ύλης ενώ τη γενική επιμέλεια έχει η Εμμανουέλλα Ψυχαράκη.

Η συντακτική ομάδα δουλεύει μόνη της, τα θέματα, τις συνεντεύξεις, τις απομαγνητοφωνήσεις και τη σύνταξη του κειμένου, γι'αυτό και τα τεύχη που θα βγαίνουν κάθε χρόνο θα είναι τέσσερα. Το σπουδαίο σε αυτή τη δουλειά είναι ότι πρόκειται για ομαδική προσπάθεια.


Αρχικά επιλέγεται το κεντρικό πρόσωπο της συνέντευξης - προς το παρόν είναι από τα μέλη της διοίκησης, αλλά στη συνέχεια θα βγουν κι «εκτός» .

Συζητούν ποιές ερωτήσεις θα θέσουν και ο καθένας υποβάλει τις δικές του.

Όλα αυτά «γράφονται» στο δημοσιογραφικό μαγνητοφωνάκι, ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση, και στο τέλος, η σύνταξη του κειμένου από τους ίδιους τους δημοσιογράφους, χωρίς τις παρεμβάσεις άλλων προσώπων.

Και τα «ελεύθερα θέματα», όπως και τα αθλητικά, είναι δικής τους επιλογής.

Όπως γίνεται και στις εκδόσεις, η δύσκολη δουλειά του δημοσιογράφου τελειώνει εκεί και ξεκινά η εξεύρεση ύλης για το επόμενο τεύχος. (Το μόνιμο άγχος της δουλειάς, και το βαρύ φορτίο!)

Το κασέ της εφημερίδας είναι δουλειά της υπεύθυνης ύλης και του προσώπου που έχει τη γενική επιμέλεια, δηλαδή των κυρίων Γρηγοράκη και Ψυχαράκη οι οποίες έχουν κάνει, στο πλάι των παιδιών, την εφημερίδα και δική τους υπόθεση.

Οι έχοντες το μικρόβιο του δημοσιογράφου γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να βλέπουν το κείμενο τους τυπωμένο, γι'αυτό και στην κυριολεξία ξετρελαίνονται από την αγωνία αλλά και τη λαχτάρα για την προετοιμασία του επόμενου φύλλου!

Καλές κυκλοφορίες και καλή συνέχεια!

(Και μια συμβουλή. Να ακούτε τις απαντήσεις και να μην αφήνετε τους συνεντευξιαζόμενους να μακρηγορούν, είναι μαρτύριο η απομαγνητοφώνηση).

madeincreta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ