2013-03-23 13:59:04
Φωτογραφία για Νεοφύτου: Οφείλουμε μία συγγνώμη στον κυπριακό λαό
Συγγνώμη από τον κυπριακό λαό για την κατάσταση που επικρατεί στον τόπο ζήτησε...ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλώντας χθες στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Θεωρώ ότι οφείλω μια συγνώμη στον Κύπριο πολίτη, οφείλουμε ένα συγνώμη στον Κύπριο πολίτη γιατί για να φθάσει ο τόπος μας να βρίσκεται προ των εφιαλτικών διλημμάτων όλοι έχουμε το μερτικό της ευθύνης μας», είπε.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Λαϊκή Τράπεζα, λέγοντας ότι με τη διαδικασία της εξυγίανσης οι καταθέτες που έχουν πάνω από 100,000 ευρώ θα περιμένουν αρκετά χρόνια για να δουν ποιό ποσοστό από το υπόλοιπο των καταθέσεών τους θα εισπράξουν, το 30 το 40 το 50 ή το 60 %.

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, αυτή η πολιτική απόφαση της «στήριξης αυτού του σκληρού νομοθετήματος» διασφαλίζει το 100% των καταθέσεων 361,000 καταθετών από τις 371,000 που είναι το σύνολο των καταθετών στην Λαϊκή Τράπεζα.

Όπως είπε, αρκετές εκατοντάδες εργαζόμενοι στη Λαϊκή ίσως σε ένα ή δύο χρόνια θα βρεθούν στην ανεργία. «Είναι τραγωδία, δεν έχω όμως λέξη να πω. Εάν απόψε συναισθανόμενοι τις δικές μας ευθύνες καταψηφίζαμε αυτό το νομοσχέδιο, την Τρίτη 8,000 στο δίκτυο της Λαϊκής θα έχαναν τη δουλειά τους χωρίς να πάρουν ούτε τον μισθό του Μάρτη και οι 379000 καταθέτες δεν θα είχαν να πάρουν ένα ευρώ», πρόσθεσε.
ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ