2013-03-22 20:17:03
Φωτογραφία για Δημοσκόπηση ZDF: Οι μισοί Γερμανοί φοβούνται για τις καταθέσεις τους
Την επιδείνωση της κρίσης στην ευρωζώνη φοβάται το 64% των Γερμανών, ενώ σχεδόν οι μισοί (το 49%) φοβάται για... τις τραπεζικές καταθέσεις του, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ZDF Politbarometer εν μέσω σεναρίων περί εγκατάλειψης της ευρωζώνης από την Κύπρο.

Μόλις το 9% αναμένει άμβλυνση της κρίσης στην ευρωζώνη.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη μεταξύ 19-21 Μαρτίου, έδειξε επίσης ότι το κόμμα της Μέρκελ, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) διατηρούν καθαρό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους Σοσιαλδημοκρατών (SPD), αλλά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ενδέχεται να αναγκαστεί σε σχηματισμό «μεγάλου συνασπισμού» με το SPD.

To CDU της Μέρκελ συγκεντρώνει το 40%, το κεντροαριστερό SPD 29%, οι Πράσινοι 14% και η Αριστερά 7%. Οι σύμμαχοι της Μέρκελ, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) μένουν κάτω από το 4%, μια μονάδα λιγότερη από το όριο του 5% για να μπορέσουν να μπουν στην βουλή.

Αν επαληθευτούν αυτά τα αποτελέσματα, τότε η καγκελάριος πιθανώς να χρειαστεί να συνεργαστεί με το SPD, όπως έγινε την περίοδο 2005-2009, ένας μεγάλος συνασπισμός θα ήταν και η προτεινόμενη λύση για μια πλειοψηφία Γερμανών.
ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ