2013-03-22 19:59:02
Φωτογραφία για Πατρινό Καρναβάλι 2013: Aπολογισμός από το Πλήρωμα 94
Το πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και η μεγάλη επιτυχία σε όλους τους τομείς χαρακτήρισαν τις φετινές αποκριάτικες δραστηριότητες της καρναβαλικής ομάδας «Ειν’ ωραίοι» με τον διακριτικό τίτλο «Πλήρωμα 94» και της ομώνυμης Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας. Η συμμετοχή στο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, δύο Καρναβαλοτάξιδα εκτός Πατρών, η φιλοξενία 34 Ιταλών καρναβαλιστών στο Πατρινό Καρναβάλι και μία σειρά από πάρτυ –το ένα street party, επί στη Ρήγα Φεραίου- ήταν οι κύριες φετινές δράσεις της ομάδας.

Στον 48ο Κρυμμένο Θησαυρό το «Πλήρωμα 94» συμμετείχε σε όλες τις φάσεις- υπό τον τίτλο «Τενεκεδούπολη»- και κατέκτησε την τέταρτη θέση στη γενική βαθμολογία, με συγκομιδή 2204 βαθμών. Απέσπασε εξάλλου δύο βραβεία από την κριτική επιτροπή: 5ο βραβείο σατιρικού καπέλου και 9ο βραβείο μικροκατασκευών παρέλασης.

Στις παρελάσεις και όλες τις υπόλοιπες δράσεις του τελευταίου τριημέρου, το «Πλήρωμα 94» πλαισιώθηκε από μία αντιπροσωπεία καρναβαλιστών από το Σαβιάνο της Ιταλίας, που βρέθηκαν στην πόλη προσκεκλημένοι και φιλοξενούμενοι των μελών του Πληρώματος. Εκτός από την κοινή καρναβαλική εμπειρία, Ιταλοί και Έλληνες ακολούθησαν ένα πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων σε σημεία και κτίρια της Πάτρας με αποκριάτικο -και όχι μόνο- ενδιαφέρον.


Η επίσκεψη των Ιταλών στην Πάτρα αποτέλεσε το δεύτερο μέρος μιας ενδιαφέρουσας ανταλλαγής, που ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου Φλεβάρη, με την επίσκεψη μελών και φίλων του «94» στο Σαβιάνο, κατά την κορύφωση των εκδηλώσεων του εκεί Καρναβαλιού. Επρόκειτο για το «6ο Καρναβαλοτάξιδο» της καρναβαλικής συντροφιάς –το πρώτο αντίστοιχο εκτός Ελλάδος!- το οποίο συμπεριλάμβανε εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Ρώμη, Πομπηία, Νάπολι και Νόλα, συναντήσεις με την Ελληνική Κοινότητα Νεαπόλεως και Καμπανίας και μια ενδιαφέρουσα καρναβαλική εμπειρία στο Καρναβάλι του Σαβιάνο.

Η χρονιά είχε ένα ακόμα Καρναβαλοτάξιδο για το «Πλήρωμα 94», αυτή τη φορά στη Ζάκυνθο, τον δημοφιλέστερο, όπως αποδεικνύεται, προορισμό αυτού του είδους των εκδρομών, που η πατρινή παρέα έχει θεσμοθετήσει από το 2008. Φέτος στη Ζάκυνθο, στις αρχές Μαρτίου, οι πατρινοί διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Ζακυνθινό Κρυμμένο Θησαυρό, με συμμετοχή 15 καρναβαλικών ομάδων και πλήθους κόσμου. Επέστρεψαν στην Πάτρα συνοδεύοντας 200 παιδιά από το νησί, που ήρθαν στην πόλη και συμμετείχαν στην «Παρέλαση των παιδιών».

Η τελευταία φετινή δραστηριότητα για το «Πλήρωμα 94» ήταν η -από κοινού με το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων του ΟΤΕ Πάτρας και με το Πλήρωμα 76- διοργάνωση της εκδήλωσης «Ντανς μι 2 δη εντ οφ κραχ...». Ήταν ένα υπαίθριο πρωινό πάρτυ με άρωμα δεκαετίας ’30 που εξελίχθηκε επί του πεζόδρομου της Ρήγα Φεραίου, το Σάββατο 9 Μαρτίου – Ημέρα Άλκη Στέα. Περιλάμβανε τσάρλεστον, σουίνγκ και άλλους χορούς εποχής και αναβίωσε την εποχή της ποτο-απαγόρευσης.

Το «Πλήρωμα 94» ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνεισέφεραν με τον τρόπο τους στο να καταστούν πετυχημένες όλες οι φετινές του δραστηριότητες, ακόμα και εκείνους που ασκώντας άσκοπη κριτική επιβεβαίωσαν τη χρησιμότητα και επιτυχία τους. Θα ακολουθήσει μία σύντομη περίοδος ξεκούρασης και ανασυγκρότησης και κατόπιν οι δράσεις συνεχίζονται, μέσα στην Άνοιξη, με «Παιχνίδια Πλοήγησης» για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, την εκδήλωση «Σχολικά Μαγειρέματα ΙΙ» και την έκτη κατά σειρά Εκδήλωση Μνήμης, με τιμώμενο πρόσωπο τον Βαυαρό αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλερ.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Flashback σε ότι αγαπήσαμε!!!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Flashback σε ότι αγαπήσαμε!!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ