2013-03-22 15:39:37
Φωτογραφία για Το παραμύθι της υπερθέρμανσης του πλανήτη - Επτά μεγάλα ψέμματα!
Τα τελευταία χρόνια ακούμε και βομβαρδιζόμαστε από όλους τους απανταχού περιβαλλοντολόγους και πληθώρα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για το φαινόμενο που προκαλούμε όλοι εμείς "οι κακοί άνθρωποι", την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Έτσι λοιπόν έχουμε από την μια πλευρά όλους αυτούς  που ισχυρίζονται πως η σημερινή κοινωνία προκαλεί απίστευτες ζημιές και επιταχύνει την καταστροφή αυτού του κόσμου.

Από την άλλη έχουμε αυτούς που λένε πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι καθώς όπως αναφέρουν, !

Το θέμα όμως είναι...Ποιος από τους 2 έχει το δίκιο με το μέρος του;

Θα αναφέρουμε λοιπόν την έρευνα του αστροφυσικού Pier Corbyn ο οποίος είναι δημιουργός της Μακροπρόθεσμης Πρόγνωσης της Ηλιακής Δραστηριότητας. Η έρευνά του λοιπόν απορρίπτει εντελώς τη θεωρία ότι το διοξείδιο του άνθρακα είναι υπεύθυνο για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την λεγόμενη -κλιματική αλλαγή-.


Ο Corbyn λοιπόν, είχε πει πριν από τρία χρόνια: "Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δηλώνει πως το διοξείδιο του άνθρακα είναι υπεύθυνο για την άνοδο της θερμοκρασίας".

Μετά την εποχή των παγετώνων συμβαίνει μάλιστα ακριβώς το αντίθετο...Πρώτα ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες και στη συνέχεια ανεβαίνουν τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα.

Στην πραγματικότητα από το 1998 οι θερμοκρασίες παγκοσμίως έχουν πέσει. Η πρώιμη Μεσαιωνική Θερμή Περίοδος (την οποία οι οπαδοί της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν την αναγνωρίζουν) ήταν πολύ θερμότερη απ'ότι σήμερα.

Δεν συμβαίνει σήμερα λοιπόν κάτι καινούργιο το οποίο δεν έχει συμβεί παλαιότερα. Η θεμελιώδης περιοδικότητα των αλλαγών θερμοκρασίας είναι ο 22ετής μαγνητικός κύκλος του Ήλιου. Η κορύφωση του τρέχοντος κύκλου ήταν τις χρονιές 2002 και 2003 -όπου ο μέσος όρος της θερμοκρασίας έφτασε στο μέγιστό του- και τώρα βρισκόμαστε σε μια επιβράδυνση αυτής της τάσης.

Επτά ψέμματα των υποστηρικτών της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Δεν φαίνεται να έχει σχέση με όλα αυτά η επίδραση του διοξειδίου του άνθρακα. Μάλιστα υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση του διοξειδίου του άνθρακα η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον ανθρώπινο παράγοντα. π.χ η ανάπτυξη των φυτών και η ηφαιστειακή δραστηριότητα.Επίσης οι πυρήνες των πάγων δεν μετρούν τα ετήσια ποσοστά του διοξειδίου του άνθρακα -όπως συνηθίζουν να λένε οι υπέρμαχοι της υπερθέρμανσης- αλλά οι μετρήσεις γίνονται σε περίοδο αιώνων επειδή το διοξείδιο του άνθρακα είναι αέριο και διαχέεται στον πάγο σαν φυσαλίδες.Είναι επίσης ψέμα των οπαδών της υπερθέρμανσης πως τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα αυξάνονται τώρα ταχύτερα από ποτέ.Δεν υπάρχουν στοιχεία αύξησης ταχύτερα από πριν γιατί δεν μπορούμε να δούμε τέτοια πράγματα στους πυρήνες των πάγων.Ένα άλλο μεγάλο ψέμα είναι η "καραμέλα" της αύξησης της στάθμης της θάλασσας. Έχουν γίνει έρευνες(Μαλβίδες το 2010) που δείχνουν ότι η στάθμη της θάλασσας έχει κατέβει ή έχει ανέβει η στεριά τα τελευταία 70 χρόνια!Επίσης πολύ σημαντικό είναι πως οι οπαδοί της υπερθέρμανσης διεξάγουν τις μετρήσεις τους στον Ειρηνικό. Οι μετρήσεις αυτές είναι παράλογες επειδή ο Ειρηνικός είναι σε συνεχή κίνηση οπότε ολόκληρη η περιοχή κινείται και τα νησιά εκεί μπορεί να "ανεβαίνουν" ή να "κατεβαίνουν" και αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την στάθμη της θάλασσας.Όσο για το παραμύθι των πολικών αρκούδων, θα εκπλαγείτε αν μάθετε πως ζούσαν πολύ καλά στις θερμότερες εποχές. Δεν εξοντώθηκαν τότε, ούτε τα τελευταία 10.000 χρόνια, ούτε κατά την διάρκεια της τελευταίας μεσοπαγετωνικής περιόδου και ούτε πριν από αυτήν.Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως είναι ανόητο να ακούμε και να αναμένουμε την σωτηρία από αυτούς τους ανθρώπους των οποίων η εξουσία εξαρτάται από αυτήν την δήθεν κρίση. Είναι πλέον καιρός να ξυπνήσουμε πριν χάσουμε ότι μας έχει απομείνει πια!

Πηγή: University Press
psifiakoohiro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ