2013-03-22 13:56:17
Φωτογραφία για Στην Πειραιώς ή στην Alpha Bank θα περιέλθουν τα κυπριακά υποκαταστήματα
Έπειτα από συνομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, αποφασίστηκε να δοθούν τα παραρτήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα υπάρχουν πληροφορίες πως η Alpha Bank θα απορροφήσει τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και η Τράπεζα Πειραιώς της Laiki Bank, που πλέον έχει μετονομαστεί σε CPB.

Σημειώνεται εδώ ότι η Ελληνική τράπεζα Ελλάδος δεν θα πωληθεί και κατόπιν συμφωνίας θα παραμείνει η μόνη στην Ελλάδα από τις Κυπριακές τράπεζες.

Στην διεκδίκηση των Κύπρου και Λαϊκή βρίσκονται η Πειραιώς, η Alpha bank και το good Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Με βάση ορισμένες πηγές η Πειραιώς υποστηρίζεται ώστε να αποκτήσει και τις 2 κυπριακές τράπεζες καθώς έτσι θα ενισχύσει περαιτέρω τον ρόλο της στην εσωτερική αγορά αποκτώντας την δεύτερη θέση στο ελληνικό banking.Η Alpha επίσης δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε και το ΤΤ το οποίο θεωρείται ούτως ή άλλως μεταβατική λύση ή plan B.


Στις 15:00 συνεδριάζει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να εξετάσει τις προσφορές που έχουν κατατεθεί για την Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή Τράπεζα.

Το ερώτημα που εγείρεται βεβαίως είναι πως η Πειραιώς π.χ. που ήδη συγχωνεύει 3 τράπεζες, θα αποκτήσει άλλες 2 κυπριακές τράπεζες και θα εμφανιστεί στην DGCom παρουσιάζοντας το σχέδιο απορρόφησης 5 διαφορετικών τραπεζών ταυτόχρονα.

Κατά ορισμένες πηγές η DGCom θα μπορούσε να αποδεχθεί τις έκτακτες συνθήκες αλλά αυτό δεν μπορεί να θεωρείται εκ των προτέρων σίγουρο.

Η DGCom θεωρείται και είναι ιδιαίτερα αυστηρή με τα κριτήρια που αποτιμά επιχειρηματικά deals και συγκεντρώσεις δυνάμεων.

Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από ελληνικό τραπεζικό όμιλο, σε στενή συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Ο Αναστασιάδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τόνισε ότι το αποτέλεσμα «απαντάει» στις κακόβουλες φήμες για δήθεν ουδετερότητα της Ελλάδας. Σε ανακοίνωση της Κυπριακής Προεδρίας, ο Αναστασιάδης ευχαριστεί θερμά την Ελλάδα για τη στήριξη που παρέχει στην Κύπρο αυτές τις δύσκολες στιγμές για την οικονομία του τόπου.
psifiakoohiro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ