2013-03-21 16:55:04
Φωτογραφία για Και ιδιώτης να συμμετέχει στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου
Με την πρόταση να βρεθεί ιδιώτης που θα αναλάβει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου ολοκληρώθηκε η χθεσινή σύσκεψη στο ΤΕΕ Μαγνησίας, όπου για άλλη μια φορά τονίστηκε ότι το αεροδρόμιο αυτό αφορά σε ολόκληρη στην Κεντρική Ελλάδα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν πρόεδροι και εκπρόσωποι Τεχνικών Επιμελητηρίων και Επαγγελματοβιοτεχνικών Επιμελητηρίων από τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως κάποιοι από τους συμμετέχοντες αγνοούσαν ότι το αεροδρόμιο διαθέτει σύγχρονες υποδομές για την εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης και ο προβληματισμός που τέθηκε ήταν για το πώς θα λειτουργήσει το αεροδρόμιο, εάν δεν βρεθεί ιδιώτης.

Από τους μετέχοντες κανείς δεν προθυμοποιήθηκε να ενισχύσει οικονομικά το εγχείρημα στην περίπτωση που δεν ευδοκιμήσουν οι διαγωνισμοί και όλες οι ευθύνες στράφηκαν στις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Ειδικότερα τη μετατροπή του θεσμικού πλαισίου, ώστε ο αερολιμένας της Νέας Αγχιάλου να εξελιχθεί σε Ανώνυμη Εταιρεία, πρότειναν χθες οι φορείς και κατέθεσαν σειρά προτάσεων αναβάθμισης του αερολιμένα, στην περίπτωση που δεν βρεθεί ιδιώτης, ωστόσο καμία δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν δεν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που θα του επιτρέψει να αποκτήσει προϋπολογισμό και διοίκηση η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία και ανάπτυξή του. Αυτό που υπογραμμίστηκε είναι ότι θα πρέπει να εμπεδωθεί η ιδέα ότι το αεροδρόμιο ανήκει στην Κεντρική Ελλάδα και όχι μόνο στη Μαγνησία.

almyrosinfo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ