2013-03-21 13:04:06
Φωτογραφία για ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ Η 4ΑΡΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ... Ο «ΝΤΑΡΜΠΙ»! *VIDEOS*
Σαν σήμερα στις 21 Μαρτίου του 2001 ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε στη Λεωφόρο τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο του προημιτελικού γύρου του Κυπέλλου.

Οι «πράσινοι» ουσιαστικά είχαν χάσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο αποτελούσε για αυτούς τον εναπομείναντα στόχο της σεζόν. Μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Παναθηναϊκός θεωρούσε ότι ήταν φαβορί για την πρόκριση στη ρεβάνς. Όμως στο γήπεδο αποδείχθηκε το αντίθετο!

Οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5΄ λεπτό με τον Αλεξανδρή. Μόλις λίγα λεπτά αργότερα ο Λουτσιάνο (9`) με ένα εκπληκτικό σουτ περίπου από τα 30 μέτρα έκανε το 0-2.

Ο Παναθηναϊκός αιφνιδιάστηκε, όμως κατάφερε να μειώσει, με τον Βαζέχα, όταν σε μια είσοδό του στην περιοχή του Ολυμπιακού ανατράπηκε και κέρδισε πέναλτι στο 43΄. Ο Γκούμας το εκτέλεσε, όμως ο Ελευθερόπουλος απέκρουσε, αλλά ο Λυμπερόπουλος μείωσε σε 1-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Τάκη Λεμονή βρήκε δίχτυα ακόμα δύο φορές. Συγκεκριμένα μετά από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γεωργάτου στο 61`, και γκολ του Τζιοβάνι στο 84΄. Έτσι ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία από τις μεγαλύτερες νίκες του στην έδρα του "αιωνίου" αντιπάλου παίρνοντας μία θριαμβευτική πρόκριση.


Να θυμίσουμε ότι στο πρώτο παιχνίδι του ΟΑΚΑ (1-1), ο Τζόρτζεβιτς είχε κάνει το 1-0 στο 27’ και ο Λυμπερόπουλος ισοφάρισε στο 88’. Τότε, ο φορ του "τριφυλλιού" προκάλεσε δείχνοντας τη φανέλα, κάτι που δεν ξέχασε κανείς και στο τρίτο γκολ που έβαλε στον επαναληπτικό ο Γεωργάτος στη Λεωφόρο, όλοι οι παίκτες του Θρύλου πήγαν στο κέντρο του γηπέδου και έδειχναν τη φανέλα τους Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Αποστολάκης): Νικοπολίδης, Κουτσουρές (27` Σόουζα), Φύσσας, Γκούμας, Βόκολος, Σεϊταρίδης (74` Γκαλέτο), Μπασινάς, Καραγκούνης, Λυμπερόπουλος, Βλάοβιτς, Βαζέχα (66` Σίγκουρτσον).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Ανατολάκης. Κωστούλας, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος, Ζε Ελίας, Γιαννακόπουλος (46` Πατσατζόγλου), Λουτσιάνο (76` Πουρσανίδης), Νινιάδης, Τζιοβάνι, Αλεξανδρής (82` Αλβες).

Την ίδια μέρα αλλά μερικά χρόνια μετά και συγκεκριμένα στις 21 Μαρτίου του 2010 ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει ξανά να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, χαλώντας του μάλιστα τη… στέψη...

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν στο ΟΑΚΑ μπροστά σε 60.000 οπαδούς των «πράσινων» με 1-0 και έδωσαν ξανά ενδιαφέρον στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ντάρμπισαϊρ στο 68ο λεπτό. Ο Λούα Λούα έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Άγγλος έπιασε την κεφαλιά, ο Τζόρβας απέκρουσε αλλά η μπάλα επέστρεψε στον επιθετικό των ερυθρόλευκων που με κοντινό πλασέ έγραψε το 0-1.

Οι ερυθρόλευκοι μείωσαν στους 4 βαθμούς την απόσταση από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πλέον χρειαζόταν δυο νίκες στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια για να στεφθεί πρωταθλητής, κάτι που τελικά κατάφερε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νιόπλιας): Τζόρβας, Σεϊταρίδης (67' Γκάμπριελ), Βύντρα, Καντέ, Κατσουράνης, Σιμάο (70' Νίνης), Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (80' Ρουκάβινα), Σαλπιγγίδης, Λέτο, Σισέ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ (46' Ζεβλάκοφ), Μαρέσκα, Στολτίδης, Γ. Παπαδόπουλος (55' Ντάρμπισαϊρ), Λούα Λούα, Ντάτολο (63' Οσκαρ), Μήτρογλου.
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ