2013-03-21 10:52:04
Φωτογραφία για Επιδοτήσεις για όλα τα καταδυτικά κέντρα από 40% έως και 60%
Το πρόγραμμα ΠΕΠ ΕΣΠΑ Δράση ΙΙ συνολικού προϋπολογισμού 456 εκ ευρώ αποτελεί νέα σημαντική ευκαιρία επιχορήγησης (40% έως 60%), για όλα τα καταδυτικά κέντρα. Η ενίσχυση αφορά χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου (χονδρικό κυρίως) και υπηρεσιών στο πλαίσιο των περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013. Δικαιούχοι είναι τα υφιστάμενα καταδυτικά κέντρα ή τα νέα (αυτά που έχουν έναρξη από την 1/1/2010 και μέχρι σήμερα) και τα υπό σύσταση. Όλα, εντάσσονται στη θεματική ενότητα των υπηρεσιών.

Οι δαπάνες που δικαιολογούνται και επιδοτούνται από πρόγραμμα αφορούν κτιριακές εργασίες, μηχανολογικό και λοιπό εξοπλισμό, μεταφορικά μέσα, εξοπλισμό και εγκαταστάσεις προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας, δικαιώματα τεχνογνωσίας, πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας (π.χ. ISO), λογισμικό, προβολή - προώθηση, συμβουλευτικές υπηρεσίες. Για τις νέες και υπό σύσταση μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι επιλέξιμες ακόμη και οι λειτουργικές δαπάνες για χρονικό διάστημα 12 μηνών όσο και ο χρόνος υλοποίησης της επένδυσης.


Ο προϋπολογισμός της πρότασης υποχρεωτικά πρέπει να κυμαίνεται από 20.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ.

Ποσοστά χρηματοδότησης:

Α. 50% για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (κύκλος εργασιών έως 10 εκ. ευρώ και έως 50 ΕΜΕ προσωπικό).

Β. 40% για τις μεσαίες επιχειρήσεις (κύκλος εργασιών έως 50 εκ. ευρώ, ενεργητικό έως 43 εκ. ευρώ και έως 250 ΕΜΕ προσωπικό).

Γ. Για τα καταδυτικά κέντρα στις περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας τα παραπάνω ποσοστά προσαυξάνονται κατά 10%. Η διάρκεια ολοκλήρωσης των σχεδίων είναι μέχρι δώδεκα μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης, ενώ υπάρχει η δυνατότητα τρίμηνης παράτασης.

Μετά την έγκριση μπορεί κάποιος να ζητήσει και να λάβει προκαταβολή μέχρι και 100% του ύψους της επιχορήγησης, αλλά θα πρέπει να προσκομίσει ισόποση εγγυητική επιστολή από τράπεζα. Ακόμη σταδιακά κατά την υλοποίηση υπάρχει η δυνατότητα ενδιάμεσων εκταμιεύσεων της επιχορήγησης μέχρι και ποσοστό 80% της επιχορήγησης. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι από 25/2/2013 έως και 10/05/2013.

τον τρόπο αυτό δίνεται μια ανάσα και μια ευκαιρία και στα καταδυτικά κέντρα που με τη σειρά τους πλήττονται από την οικονομική κρίση της τελευταίας 4ετίας, να μπορέσουν να προχωρήσουν ανταγωνιστικά ξεπερνώντας προβλήματα ρευστότητας και να βελτιώσουν τον εξοπλισμό τους και τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ