2013-03-21 08:30:22
Φωτογραφία για Κρίσιμη σύσκεψη αρχηγών στην Κύπρο για το σχέδιο β'
Στο τραπέζι της σύσκεψης των αρχηγών των κομμάτων αναμένεται να θέσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εναλλακτική πρόταση για τη διάσωση της Κύπρου Η σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για τις 09:30 το πρωί και η εναλλακτική λύση που θα τεθεί ενώπιον των αρχηγών είναι η σύσταση επενδυτικού ταμείου, στο οποίο θα κληθούν να συνεισφέρουν όλοι (Ταμεία Προνοίας, φυσικά πρόσωπα) σε εθελοντική βάση, με στόχο να μαζευτεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσό.

Οπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, ο κ.Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους αρχηγούς και θα ζητήσει τη βοήθειά τους για να μπορέσει να έχει τη μεγάλη αποδοχή η συγκεκριμένη πρόταση και θα αναμένεται να έχει συνεχείς επαφές με όλα τα οργανωμένα σύνολα του επιχειρηματικού και συνδικαλιστικού κόσμου.

Στόχος είναι να συγκληθεί έκτακτη ολομέλεια της Βουλής, ακόμη και την ίδια ημέρα, για να περάσει το νομοσχέδιο και να έχει άμεση εφαρμογή, καθώς δίνεται μάχη με τον χρόνο να εξασφαλιστούν τα χρήματα των 5,8 δισ. ευρώ πριν ανοίξουν οι τράπεζες.


Σύμφωνα με πληροφορίες το plan B προβλέπει ένα «μικτό σχέδιο» που περιλαμβάνει και το σενάριο του αρχικού «κουρέματος», αλλά μόνο σε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, με άγνωστο ακόμη το ποσοστό της εφάπαξ φορολόγησης.

Το plan B προβλέπει ότι τα υπόλοιπα χρήματα θα προέλθουν από:

Το διαχωρισμό των δύο μεγάλων τραπεζών Κύπρου και CPB σε "καλή" και "κακή" τράπεζα και τη συγκέντρωση όλων των προβληματικών στοιχείων σε μια "κακή" τράπεζα και

Την έκδοση 10ετών κρατικών ομολόγων που θα είναι συνδεδεμένα με φυσικό αέριο (με τη Λευκωσία να προσδοκά 3 δισ.) και θα απορροφηθούν από ταμεία πρόνοιας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ηλεία: Επιχείρηση… διάρρηξη!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ηλεία: Επιχείρηση… διάρρηξη!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ