2013-03-21 07:17:03
Φωτογραφία για Θρησκευτικές συγκρούσεις στη Μιανμάρ
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στα υψηλά κλιμάκια της μεταβατικής κυβέρνησης στη Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία) από τη νέα... κλιμάκωση βίας λόγω συγκρούσεων ανάμεσα σε ομάδες πολιτών με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ένας βουδιστής μοναχός έχασε τη ζωή του στη διάρκεια βίαιων επεισοδίων στο κεντρικό τμήμα της ασιατικής χώρας. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως τρεις ναοί τυλίχθηκαν στις φλόγες, με δυνάμεις του στρατού να κάνουν την εμφάνισή τους προκειμένου να εφαρμόσουν την απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές μέσα από το υπουργείο Εσωτερικών ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους δύο.

Ο πρόεδρος της μεταβατικής κυβέρνησης, Thein Sein, έχει επανειλημμένα δεχτεί κριτική από τη διεθνή κοινότητα για τον τρόπο διαχείρισης των θρησκευτικών συγκρούσεων στο εσωτερικό της χώρας. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες για αύξηση του νομικού πλαισίου προστασίας των Ατομικών Ελευθεριών και το «πλούσιο» πακέτο μεταρρυθμίσεων σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, η προάσπιση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων παραμένει ένα σοβαρό ερώτημα που λειτουργεί ανασταλτικά στην προσπάθεια της Μιανμάρ να βγει εκ νέου στις αφορές.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ