2013-03-21 01:43:03
Φωτογραφία για Κύπρος - Ελλάδα 1-0
του Στάμου Τσανούση

Αυτό που έγινε στην Κύπρο, αποτελεί τον μεγαλύτερο συστημικό κίνδυνο για την Ευρώπη, αλλά κυρίως για την Ελλάδα.

Μπορεί να τσαλακώθηκε ο Γερμανικός εγωισμός καθώς τόλμησαν να παρακούσουν τις διαταγές τους οι Κύπριοι, αποτελώντας το Γαλατικό χωριό που εξακολουθεί και αντιστέκεται στη Νέα Ρώμη.

Ο πραγματικός κίνδυνος όμως για την Γερμανία είναι μηδαμινός καθώς δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι ακόμα και αν τελικά η Κύπρος διασωθεί από άλλες χώρες.

Τον μεγαλύτερο όμως κίνδυνο διατρέχει το Ελληνικό σύστημα. Όχι το πολιτικό αλλά όλο το Ελληνικό οικοδόμημα.

Από την μία όλοι περιμένουν την έκβαση της κρίσης στην Κύπρο, για να γυρίσουν μετά την ματιά τους στους Έλληνες πολιτικούς, και να τους πουν το αυτονόητο. «Γιατί εσείς υπήρξατε τόσο υποτακτικοί; - Γιατί προτιμήσατε να διαλύσετε τον κοινωνικό ιστό ώστε να αποδείξετε την αφοσίωσή σας στην Γερμανική ευρωπαϊκή ένωση»


Σε περίπτωση που το Κυπριακό πείραμα πετύχει, οι Έλληνες πολιτικοί δεν θα έχουν κανένα πια επιχείρημα για την φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού στην οποία έχουν επιδοθεί. Ήδη οι πιο έξυπνοι από αυτούς , θορυβημένοι από τον πολιτικό και εθνικό ανδρισμό που επέδειξαν οι Κύπριοι πολιτικοί σε αντιδιαστολή με τους Έλληνες πολιτικούς, προετοιμάζουν την επιχειρηματολογία τους. Πρώτος και καλύτερος ο κύριος Βενιζέλος, ο οποίος χθες αφού έβγαλε όλη την επαναστατικότητα του λέγοντας πως η απόφαση του euro group ήταν λάθος, μας θύμισε ότι τα μεγέθη Ελλάδας και Κύπρου είναι τελείως διαφορετικά. Πράγματι στο μέγεθος έχουμε μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους Κύπριους… Ακόμα όμως και η εκκλησία στην Ελλάδα θα βρεθεί σε δεινή θέση, καθώς θα είναι αναπόφευκτη η σύγκριση της μαχητικής στάσης της Κυπριακής Εκκλησίας η οποία μέσω του Πατριάρχη της δήλωσε έτοιμη να υποθηκεύσει το σύνολο της περιουσίας της για την αγορά ομολόγου το οποίο θα εκδώσει το κυπριακό κράτος, σε σχέση με την κοιμώμενη Ελληνική Εκκλησία , η οποία έχει αποδώσει στον εαυτό της μόνο παρηγορητικό ρόλο. Ακόμα και η δήλωση του Πατριάρχη της Κύπρου ο οποίος δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι φέρθηκαν άτιμα στην Κύπρο και αυτή (η Κύπρος), πρέπει να γυρίσει σε εθνικό νόμισμα είναι ένα σοκ , αν συγκριθεί με τις δηλώσεις της Ελληνικής Εκκλησίας, η οποία το μόνο που ζητά είναι να εξαιρεθεί της φορολόγησης.

Το κυριότερο όμως είναι ότι θα βρεθούμε σε δεινή θέση όλοι εμείς. Διότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το συμπέρασμα ότι κάθε λαός είναι άξιος των κυβερνήσεων του. Ότι υπάρχουν λαοί οι οποίοι δεν φοβούνται και ρισκάρουν. Ότι υπάρχουν κυβερνήσεις οι οποίες σέβονται την βασική αρχή της δημοκρατίας, που είναι η αντιπροσώπευση και δεν εκλέγονται με ψέματα διοικώντας απολυταρχικά αγνοώντας την λαϊκή βούληση. Θα έχουμε εν ολίγοις να αντιμετωπίσουμε τον καθρέπτη μας στον οποίο θα δούμε ανθρώπους, κατώτερα πολιτικά, σε σχέση με προηγμένους λαούς που ξέρουν να διεκδικούν. Και θα πρέπει να εξηγήσουμε γιατί στην Κύπρο δεν υπήρξαν καταστροφές, δεν υπήρξαν κουκουλοφόροι, δεν υπήρξαν όλοι αυτοί που τρέφουν και καλύπτουν τους κουκουλοφόρους.

Και μπορεί με την Ιρλανδία να είχαμε το επιχείρημα ότι είναι μακριά και δεν ξέρουμε πολλά πράγματα για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την κρίση, δεν θα έχουμε τα ίδια να λέμε και για την Κύπρο που είναι δίπλα μας.

Η επιτυχής έκβαση της κρίσης στην Κύπρο θα είναι και η καταστροφή της ψευδεπίγραφης εικόνας που έχουμε και για τους πολιτικούς μας , αλλά και για τους εαυτούς μας.

Ελπίζω και εύχομαι στην Κύπρο να τα καταφέρει. Πρώτα από όλα λόγω της συγγένειας. Εύχομαι και για έναν ακόμα λόγο. Και αυτός είναι ότι τυχόν αποτυχία θα δώσει επιπλέον πλαστά επιχειρήματα σε κακούς πολιτικούς να καταστρέψουν ακόμα περισσότερο έναν υπνωτισμένο λαό σαν τον δικό μας.

stsanoussis.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ