2013-03-20 23:05:57
Φωτογραφία για Σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης η παράδοση-παραλαβή του Β΄ΣΣ. Πλούσιο φωτορεπορτάζ και video
Σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Μαρτίου, στο στρατηγείο του Β΄ΣΣ, στο στρατόπεδο Καπετάν Αμύντα, η παράδοση παραλαβή του Σώματος, από τον απερχόμενο διοικητή του Αντιστράτηγο Τόπη Κωνσταντίνο, στο νέο Σωματάρχη Αντιστράτηγο  Βερίγο Ζαχαρία. Στην θρησκευτική τελετή προεξήρχε  ο Πανοσιολογιάτος  στρατιωτικός ιερέας του Β΄ΣΣ π. Σωσίπατρος. 

Παραβρέθηκαν ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμονας, ο  εκπροσωπών τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, περιφερειακός σύμβουλος κ. Σαρηγιαννίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας κ. Χατζηαθανασίου,  οι επίτιμοι διοικητές του Β΄ΣΣ Αντιστράτηγοι (ε.α) κ.  Ρουσάκης, Καλφέλης, Τουρναβίτης, Χαντζής και Γαληνός, ο διοικητής της ΙΜΠ  Υποστράτηγος κ. Καββαδίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Ταξίαρχος κ. Μπαντουβάκης, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Ημαθίας Πύραρχος κ. Συντίλας, διοικητές των Μεραρχιών και των Σχηματισμών από όλη τη δύναμη ευθύνης του Β΄ΣΣ, επιτελείς, ανώτεροι και κατώτεροι αξιωματικοί,  καθώς και απόστρατοι αξιωματικοί.


Στην ημερήσια διαταγή του ο απερχόμενος διοικητής του Β΄ΣΣ κ. Τόπης, ο οποίος τερμάτισε ευδοκίμως την 38χρονη στρατιωτική του καριέρα, ευχαρίστησε τον Θεό, τους  ανώτερους κατά την σταδιοδρομία του αξιωματικούς, καθώς και τους υφισταμένους του στην πολύχρονη πορεία του. «Η πίστη και αφοσίωση στα εθνικά ιδανικά, η σύμπνοια και η ομόνοια και η συντήρηση του πολεμικού υλικού, που ο περήφανος ελληνικός λαός μας παρέχει σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες , ήταν τα βιώματα μας και αποτέλεσαν τα σημεία αναφοράς μας. Απευθυνόμενος στους διοικητές όλων των κλιμακίων, αλλά και όλα τα στελέχη του Β΄ΣΣ θέλω να επισημάνω ότι δεν πρέπει να ξεχνούν ποτέ ότι διοικούν ανθρώπους που έχουν ικανότητες και αρετές, αλλά και ιδιαιτερότητες και προβλήματα. Γνωρίστε τους καλά και αξιοποιήστε τους, χωρίς να τους απογοητεύσετε» τόνισε, μεταξύ των άλλων στην ημερήσια διαταγή του ο κ. Τόπης.

« Υπόσχομαι ότι θα αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε το Β΄ΣΣ με τη βοήθεια του Θεού και την συνεργασία όλων σας να αυξήσει περαιτέρω την επιχειρησιακή του ετοιμότητα, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί ισχυρή δύναμη αποτροπής, σε όποιους θέλουν να επιβουλευτούν την εθνική μας ακεραιότητα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο έμψυχο δυναμικό του Β΄ΣΣ. Επιβάλλεται να κρατηθούμε υψηλά στην εκτίμηση του ελληνικού λαού.  Θα είμαι πάντοτε κοντά σε σας και τις οικογένειες σας» τόνισε , μεταξύ των άλλων, ο νέος Σωματάρχης κ. Βερίγος. 

Μετά την τελετή παράδοσης-παραλαβής ακολούθησε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Βέροιας, όπου ο Επιτελάρχης του Β΄ΣΣ Ταξχος κ. Νομικός και οι διοικητές των σχηματισμών της δύναμης ευθύνης του,  έδωσαν στον απερχόμενο διοικητή τους εμβλήματα και αναμνηστικά των  Μεραρχιών και των Ταξιαρχιών τους. Συγκινημένος ο κ. Τόπης έκανε λόγο για το πόσο γρήγορα πέρασαν οι 18  μήνες στην ηγεσία του Β΄ΣΣ, όταν παραλάμβανε από τον κ. Θεόκλητο Ρουσάκη, ενώ ο νέος διοικητής Ανγος κ. Βερίγος, αναφέρθηκε στην ιστορική ευθύνη που αναλαμβάνει  στην ηγεσία του Β΄ΣΣ, το οποίο στην 100χρονη ιστορία του έχει ποτίσει με το αίμα 15.000 αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών τους αγώνες του γένους μας για εθνική ανεξαρτησία.

http://eleytheriadhs.blogspot.gr/2013/03/video_20.html
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ