2013-03-20 20:51:03
Φωτογραφία για Αλληλεγγύη στον κυπριακό λαό εκφράζει το ΚΚΕ
Την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό εκφράζει το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι... η Ε.Ε. και το ΔΝΤ του επιβάλλουν εκβιασμούς και βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, «με τη συνενοχή των αστικών κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων της κυπριακής και της ελληνικής, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

«Το "όχι" στο σχέδιο της Ε.Ε. δεν είναι ενιαίο. Υπάρχει το "όχι" του λαού και το "όχι" εκείνων που θέλουν να υπηρετήσουν ιδιαίτερα συμφέροντα μονοπωλίων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, τα διάφορα εναλλακτικά σχέδια για τη χρηματοδότηση της κυπριακής οικονομίας, «με την εμπλοκή της Ρωσίας και άλλων κρατών ή με εσωτερικό δανεισμό, που θα πλήξει τα ασφαλιστικά ταμεία, ή με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, όπως λένε διάφορες δυνάμεις, ακόμη και αν υλοποιηθούν, είναι εξίσου αδιέξοδα για τα λαϊκά συμφέροντα. Έχουν στο επίκεντρο τους την παράδοση μέρους του ενεργειακού πλούτου της χώρας στα μονοπώλια».

«Η αντιπαράθεση των δύο συνταγών στο πλαίσιο της Ε.Ε. δεν αφορά στο λαϊκό συμφέρον», προσθέτει το ΚΚΕ.

«Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι σήμερα, σε συνθήκες βαθύτατης κρίσης, δυναμώνουν και οι φυγόκεντρες τάσεις στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, ενισχύονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ χωρών και τμημάτων του κεφαλαίου, για το ποιος θα βγει πιο κερδισμένος από την κρίση, ποιος θα χάσει λιγότερα», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ