2013-03-20 16:42:11
Φωτογραφία για Αναβλήθηκε λόγω ασθενείας του Κώστα Παπακώστα η δίκη για το Μαρί
Αναβλήθηκε για τις 26 Μαρτίου, λόγω ασθενείας του πρώην Υπουργού Αμυνας Κώστα Παπακώστα, η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου στη Λάρνακα, που εξετάζει την υπόθεση για την φονική έκρηξη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, που κανονικά θα συνεχιζόταν για δεύτερη ημέρα η αντεξέταση του κ. Παπακώστα από την Κατηγορούσα Αρχή, ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην ΥΠΑΜ, Ευστάθιος Ευσταθίου, ανέφερε ότι ο πελάτης του ασθένησε χθες (με πίεση) και μεταφέρθηκε στο American Heart Institute στη Λευκωσία.

Ο κ. Ευσταθίου παρουσίασε πιστοποιητικό ασθενείας με σημερινή ημερομηνία από το American Heart Institute, το οποίο έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο. Ανέφερε επίσης ότι οι θεράποντες ιατροί συνέστησαν στον κ. Παπακώστα να απέχει από κάθε είδους συγκίνηση και άγχος για μια εβδομάδα και θα παραμείνει στο Κέντρο για παρακολούθηση και θεραπεία.


Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην ΥΠΑΜ πρόσθεσε ακόμα ότι η κατάσταση του κ. Παπακώστα θα επανεκτιμηθεί σε μία εβδομάδα και ανάλογα με τη γνωμάτευση των θεραπόντων ιατρών θα εξαρτηθεί κατά πόσον ο κατηγορούμενος θα παρευρεθεί στην επόμενη δικάσιμο.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Τεύκρος Οικονόμου ζήτησε να μάθει από την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχή Πωλίνα Ευθυβούλου κατά πόσον τίθεται θέμα έκδοσης εντάλματος σύλληψης, κάτι το οποίο η κ. Ευθυβούλου απέρριψε.

Η επόμενη δικάσιμος έχει οριστεί για την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 στις 09.00 το πρωί, πάντα με την επιφύλαξη ότι ο πρώην ΥΠΑΜ Κώστας Παπακώστας θα είναι καλά στην υγεία του και θα καταφέρει να παρουσιαστεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου.
philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ